Golmani se žale na mundijalsku loptu: DE HEA, REJNA I TER ŠTEGEN PROTIV "TELSTARA 18"!

Autor:

Sport

25.03.2018

05:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemačka i Španija su odigrali nerešeno u prijateljskoj utakmici (1:1) U Dizeldorfu, a golman svetskog prvaka i njegove kolege sa gola "furije" kritikovali su "Adidasovu" loptu kojom će se igrati Mundijal u Rusiji "Telstar 18".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
"Telstar 18" lopta nije po ukusu dobrog dela golmana

- Lopta se ponaša čudno. Njen let je nepredvidljiv. Treba je značajno popraviti - kazali su Mark Andre ter Štegen, David de Hea i Hose Rejna.

Retro fudbal po ugledu na loptu kojom se igralo na SP u Meksiku 1970, ulepšan je detaljima koji podsećaju na svemirski brod Sputnjik, kojim je prvi put pokoren Kosmos.

- Lopta mora biti bolja, jer ovaj fudbal isuviše leluja. Moramo se u što kraćem vremenu privići, jer mi golmani, izgleda, nemamo drugog izbora - naglasio je Ter Štegen.

Rezervni golman selekcije Španije, Hose Rejna, smatra da će "Telstar 18" doneti puno pogodaka iz daljine.

- Znam da fudbalski auditorijum voli kada se mreža pogodi sa veće distance. Smatram da ako ovaj fudbal ne bude popravljen da će makar 35 pogodaka biti na Mundijalu postignuto izvan kaznenog prostora. Smatram da još ima vremena da se poradi na tom fudbalu - dodao je Rejna.

Na prvom predstavlajnju fudbala "Telstar 18" u Moskvi bio je jedan od najbojih igrača svih vremena, Argentibac Leo Mesi, koji je bio oduševljen dizajnom, ali...

- MI golmani ćemo biti u ogromnom problemu sa tom loptom, jer se kreće jako čudno. Definitivno je treba popraviti - poručio je De Hea, koji je samo pogledom ispratio "Telstar 18" nakon šuta Tomasa Milera izvan kaznenog prostora za izjednačujući pogodak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading