Nova kontroverza u grčkom fudbalu: VLASNIK OLIMPIJAKOSA POD OPTUŽBOM ZA ŠVERC NARKOTIKA!

Autor:

Sport

25.03.2018

05:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi čovek fudbalskih klubova Olimpijakos i Notingem Forest Evangelis Marinakis optužen je da je umešan u šverc narkotika i opojnih droga, što je on odlučno demantovao za grčke medije.

Novi problemi okružuju grčki fudbal

Marinakis već ima istoriju teških optužbi i kontroverzi iza sebe, pošto je osim za nameštanje utakmica bio i pod istragom za prevaru, reketiranje i paljenje objekata.

Ovaj poznati grčki brodovlasnik je preuzeo kontrolu u Olimpijakosu 2010. godine i od tada je klub iz Pireja osvojio sedam uzastopnih naslova u grčkom fudbalu, ali je ostao problem što se previše mešao u struku, što je možda jedan od bitnijih razloga što je veliki broj trenera prošao kroz tabor crveno-belih.

U najnovijem postupku pred sudom, koji je započet presretanjem jednog tankera koji je prevozio više od dve tone narkotika 2014. godine, Marinakis je optužen za finansiranje i organizovanje ilegalne trgovine narkoticima, što je on odlučno negirao. 

- Nikada nisam imao ništa sa delima koja mi se stavljaju na teret i koja se istražuju. Rezultat istrage će, uveren sam, potvrditi moju nevinost. Ne postoje ni najmanji dokazi protiv mene, a postupak je u potpunosti proizvoljan. Optužba protiv mene je deo zavere i nema ništa sa istinom - stoji u Marinakisovom saopštenju na zvaničnom sajtu Olimpijakosa. 

Podsetimo, grčka liga je trenutno suspendovana nakon incidenata na meču između PAOK-a i AEK-a, kada je pred sam kraj meč vlasnik kluba iz Soluna Ivan Savidis uleteo na teren sa ostalim članovima uprave i navijačima sa pištoljem. Problemi su izbili nakon što je PAOK-u poništen verovatno čist gol za pobedu u poslednjim trenucima susreta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading