Svi samo prate Brazilce, a Prijović upozorava na ostale: ŠVAJCARCI ĆE BITI JAKO MOTIVISANI ZA NAS!

Autor: Sportski žurnal

Sport

24.03.2018

16:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napadač srpske reprezentacije Aleksandar Prijović je u razgovoru za "Sportski žurnal" proanalizirao protivnike na Svetskom prvenstvu i posebno se osvrnuo na tim Švajcarske.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Prijović upozorava na snagu Švajcaraca

Prijović igra sjajnu sezonu u Grčkoj, u dresu PAOK-a je 14 puta tresao mreže u prvenstvu uz još 5 golova u Kupu, pa je kao nagradu dobio novi, još bolji ugovor.

On je rekao da naša grupa na SP nije ni preteška, ali ni laka, te da šanse za prolaz u osminu finala itekako postoje.

– U fudbalu je nezahvalno davati prognoze, naročito ovako rano, jer se često dešavaju iznenađenja. Brazil je najveći favorit, Švajcarska, Srbija i Kostarika su na sličnom nivou. U poslednjih nekoliko godina Švajcarci su mnogo napredovali, imaju dobre rezultate, ali mislim da možemo da budemo uspešni u našoj grupi. Prve dve utakmice su naravno ključne za prolazak u narednu fazu, nadam se da će do duela sa Brazilom sve biti rešeno u našu korist, rekao je Prijović za ,,Sportski žurnal”.

Pošto je rođen u Sent Galenu u Švajcarskoj, svoje prve fudbalske korake gradio je sa nekolicinom fudbalera te zemlje, pa može biti od pomoći stručnom štabu naše zemlje.

– Moje poznanstvo sa ovim igračima datira iz mlađih kategorija, a oni su svi napredovali. Mogu da pomognem u nekim segmentima, ali svi igraju na vrhunskom nivou i sigurno su praćeni od strane našeg stručnog štaba. Dobra reprezentacija, međutim, nema potrebe da ih se plašimo, Srbija mora da ide na pobedu, kaže Prijović.

U reprezentaciji Švajcarske ima nekoliko igrača albanskog porekla rođenih na području KiM, što bi moglo da doprinese pojačanoj tenziji.

– Na utakmici može svašta nešto da se desi, međutim, ne verujem da će doći do incidenata. Ovo je fudbal, veliko takmičenje. Neki reprezentativci Švajcarske sigurno će biti dodatno motivisani. Sa druge strane, možda će i neko od nas biti ekstra motivisan za taj meč, dodao je Prijović.

Srbija se sa Švajcarskom sastaje 22. juna u Kalinjingradu u okviru 2. kola šampionata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading