"Orlići" počistili Gibraltar

Autor:

Sport

23.03.2018

20:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije, igrači do 21 godine, pobedila je u gostima selekciju Gibraltara 6:0 u meču Sedme grupe kvalifikacija za EP.

RepublikaFoto: fss.rs
Mladi fudbaleri Srbije slave pobedu

Golove za Srbiju postigli su Lukić u 15, Jović u 21. i 61, Gajić u 40, Lutovac u 49. i Zlatanović u 83. minutu.

Srbija je prva na tabeli sa 18 bodova iz šest mečeva.

Naša selekcija će naredni meč odigrati 7. septembra protiv Makedonije. Srbija će prethodno 27. marta odigrati prijateljski meč sa Italijom.

EP će biti odigrano 2019. godine u Italiji.



Neizvesnost po pitanju ishoda trajala je svega petnaestak minuta, a onda za samo pet minuta "orlići" su postigli dva gola i praktično rešili meč. Prvo je Lukić razmenio dupli pas sa Radonjićem a onda gađao i pogodio sa nekih 20 metara donji desni ugao nemoćnog golmana Gibraltara. Prošlo je svega nekoliko minuta kada smo videli odličnu akciju i mat iz tri poteza. Milenković je dugim pasom pronašao na desnoj strani Lutovca, napadač Rada je tražio i pronašao Jovića koji je bio u punom naletu i nije mu bilo teško da drugi put savlada Bandu. Pred smiraj prvog dela igre u strelce se upisao i Gajić, prethodno je Radonjić pogodio stativu a naš desni bek je naleteo na loptu i bio precizan za sada već ubedljivih tri gola razlike. 

Nastavak je doneo istu priču, inicijativu našeg tima i ponovo brzu realizaciju. Sada je Jović bio u ulozi asistenta, a strelac Lutovac. Razlika u klasi nije uticala da se naši momci opuste, naprotiv nastavili su sa ozbiljnim pristupom i rezultat toga je peti gol. Bogavac je upisao asistenciju, a Luka Jović drugi put savladao golmana Gibraltara. Selektor Goran Đorović je zatim izvršio dve izmene, izašli su Jović i Lutovac, a ušli Šaponjić i Zlatanović. I Mićin je zamenio Račića. Dovoljno da se održi ritam i još jednom savlada Banda. Strelac je bio Zlatanović, igrao se 83. minut.

Ovom pobedom Srbija je zadržala pet bodova prednosti u odnosu na Rusiju, koja je danas savladala  Makedoniju (4:3).

GIBRALTAR: Banda, Brito, Barnet, DŽoli, Vinet, Balentin, Torilja, Kumbs (od 78. Isola), Hernandez, Sera (od 58. Ronan), Pizaro.
SRBIJA: Radunović, Gajić, Milenković, Jovanović, Bogosavac, Lukić, Račić (od 81. Mićin), Lutovac (od 73. Zlatanović), Jović (od 63. Šaponjić), Pantić, Radonjić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading