Mesi: Povlačim se iz reprezentacije ako ne osvojim SP!

Autor:

Sport

19.03.2018

11:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaler Barselone Lionel Mesi izjavio je da će se povući iz reprezentacije Argentine ako "gaučosi" ne osvoje predstojeće SP u Rusiji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mesi kaže da će se povući iz reprezentacije posle Mundijal

Mesi je sa Argentinom igrao u tri velika finala, ali još nema nijedan osvojeni trofej sa reprezentacijom. Mesi je sa Argentinom izgubio finale SP 2014. godine, kao i dva finala Kopa Amerike.

On se već jednom povukao iz državnog tima posle poraza u finalu Kopa Amerike od Čilea 2016. godine, ali se kasnije predomislio.

- Sanjam osvajanje Svetskog prvenstva u Rusiji. Shvatio sam da dosta ljudi želi da osvojim Mundijal i moram da priznam da me je to baš iznenadilo. Čini mi se da ne žele toliko da Argentina postane svetski prvak koliko da ga baš ja osvojim. To je stvarno lepo. Ukoliko ne uspemo u tome, povlačenje iz reprezentacije je jedino što preostaje - izjavio je Mesi i nastavio:

- Imam osećaj da većina igrača iz ovog tima neće da bude više zajedno posle Rusije. Očigledno je da ta tri finala koja je ova generacija igrala ne znače ništa. Naš imidž zavisi isključivo od titula. Pretpostavljam da će navijači i novinari tražiti odlazak najmanje polovine igrača ako ne ostvarimo očekivani rezultat na SP. Možda je ovo za većinu nas poslednje veliko takmičenje.

Mesi je debitovao za reprezentaciju Argentine 2005. godine, odigrao je 123 utakmice.

Argentina će na SP-u igrati u skupini s Hrvatskom, Islandom i Nigerijom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading