Gazda kluba ga oterao, jer je davao mnogo golova!

Autor:

Sport

18.03.2018

16:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iskusni italijanski napadač Mirko Antenući imao je neobičan fudbalski put, a od 15 sezona profesionalnog fudbala samo četiri je proveo u najvišem rangu takmičenja.

RepublikaFoto: twitter.com/Footballitalia
Ne valja kad daje golove, ne valja kad ne daje: Mirko Antenući

Sada igra u Seriji A, u SPAL-u, ali je najbolje dane karijere imao u Engleskoj, u Lidsu, gde je dve godine igrao u Čempionšipu.

Njegov boravak u Lidsu zasjenio je njegov odlazak iz kluba, jer ga je napustio zato što je davao previše golova! Italijanski napadač je to ispričao za "Gazetu delo sport".

On tvrdi da mu tadašnji gazda kluba nije dozvolio da igra, zato što je u ugovoru imao klauzulu o automatskom produžetku ako u sezoni postigne najmanje 12 golova.

- U mom ugovoru je stajala klauzula po kojoj bi mi automatski morali produžiti ugovor ako u drugoj sezoni postignem 12 golova. Već u decembru sam imao osam, pa je predsednik odlučio da više ne smem da igram, treneru je rekao da mi smanji minutažu. Uspeo sam da postignem još dva gola pre nego što sam se vratio u Italiju - ispričao je Antonući ovu zanimljivu anegdotu.

Gazda kluba bio je u to vreme Antonućijev zemljak Masimo Ćelino, kontroverzni biznismen, koji je bio i zatvoru zbog finansijskih malverzacija, prvi put pre više od 20 godina, jer je oštetio italijansko Ministarstvo poljoprivrede za sumu, koja bi danas iznosila oko 10 miliona evra.

- Bio sam srećan u Lidsu, iako je klub igrao u drugoj ligi nekoliko godina, entuzijazam oko fudbala je uvek bio ogroman. Ali, viša sila se isprečila - kazao je 33-godišnji Antenući.

Antenući se vratio u domovinu, sa SPAL-om prošle sezone u Seriju A, gde je ove sezone postigao osam golova i upisao pet asistencija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading