Saša Lukić: Ovo je talentovana generacija koja će imati lepu budućnost

Autor:

Sport

18.03.2018

10:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaler Levantea Saša Lukić izjavio je da očekuje sigurnu pobedu mlade selekcije Srbije protiv Gibraltara u meču kvalifikacija za EP U21, koje će biti održano naredne godine u Italiji.

RepublikaFoto: Starsport
Lukić je standarni član tima naše mlade selekcije

Srbija je lider na tabeli sa 15 bodova iz pet utakmica. Naša selekcija će naredni meč odigrati 23. marta protiv Gibraltara.

Zanimljivo je da su samo još selekcije Španije i Francuske u dosadašnjem toku kvalifikacija ostvarile sve trijumfe:

- Lepo je biti u takvom društvu. Bez svake sumnje to je velika stvar za nas, ali i za srpski fudbal i još jedan dokaz da imamo vrlo perspektivnu generaciju fudbalera - rekao je Lukić.


Mlada reprezentacija Srbije će se okupiti u ponedeljak i početi pripreme za duel sa Gibrltarom.

- Očekujemo da ćemo na pravi način nastaviti ovo što smo započeli. Pobeda u duelu sa Gibraltarom ne bi smela da se dovodi u pitanje. Apsolutni smo favoriti u tom meču, a pravilnim pristupom tokom svih 90 minuta to treba da dokažemo i na terenu. Još jedna pobeda, šesta uzastopna u ovim kvalifikacijama bi nas dodatno približila Evropskom prvenstvu što je naš cilj. Imamo kvalitet, u ekipi je dosta dobrih igrača i samo treba da nastavimo u ritmu u kom smo igrali u dosadašnjem delu kvalifikacija - konstatovao je Lukić. 

On je istakao da u timu vlada sjajna atmosfera.

- Mislim da nije tajna i da svi vide da je ovo vrlo talentovana generacija koja bi mogla da ima lepu budućnost. Naša velika prednost je što se svi mnogo dobro međusobno poznajemo. Imamo i sjajnu atmosferu u timu bez koje je nemoguće praviti vrhunske rezultate. Takođe, selektor Goran Đorović je odlično posložio sve kockice u timu i zaista sjajno funkcionišemo kao ekipa. Međutim, moramo da ostanemo čvrsto na zemlji, dosadašnji uspesi ne smeju da nas ponesu. Moramo da nastavimo da radimo i da se ponašamo kao do sada, da idemo korak po korak, da se fokusiramo samo na prvu narednu utakmicu, jer to je jedini ispravan put i siguran sam da smo svi toga svesni - naveo je fudbaler Levantea.

Lukić je na poslednjih 14 utakmica Levantea igrao na 11.

- Igranje u jednoj od najboljih liga na svetu je veliko iskustvo za mene. Imao sam prilike da igram protiv nekih od najboljih ekipa i fudbalera na planeti što je za svakog mladog igrača od neprocenjivog značaja. Siguran sam da će mi to mnogo značiti u nastavku karijere. Prva mi je sezona u Španiji i moram biti zadovoljan. Mislim da sam pokazao da u tako jakoj konkurenciji mogu da igram bez problema i da se ravnopravno nosim sa svim protivnicima. To je za mene lično mnogo važno, pre svega na polju samopouzdanja - zaključio je Lukić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading