Rado ide Son u vojnike: NAPADAČ TOTENHEM PREKIDA KARIJERU NA DVE GODINE ZBOG VOJNOG ROKA!

Autor:

Sport

15.03.2018

15:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najboljih fudbalera Totenhema Son Heung-min mogao bi da prekine na određeno vreme fudbalsku karijeru i to da bi služio vojsku!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Son bi mogao da okači kopačke o klin i obuče uniformu

Prema zakonima njegove zemlje svaki građanin do navršetka 28. godine života mora da ima odslužen makar 21 mesec u domaćoj vojsci!

Son trenutno ima 25 godina, pa mu prolazi rok do kada bi morao da odradi dužnost prema domovini, a ukoliko ne dobije poseban oprost od Južne Koreje uskoro bi morao i da prekine igračku karijeru!

Slučajevi kada Južna Koreja eventualno pravi izuzetke ovim povodom su jedino kada je neki sportista osvojio medalju na Olimpijskim igrama, ili zlatnu na azijskim.

Son nije bio deo tima koji je došao do bronze na Igrama u Londonu 2012. godine, a i kada je bio učesnik Azijskih igara, nije stigao do zlata, već je te 2014. uzeo bronzu.

Poslednju šansu da izbegne vojsku ono će imati krajem godine kada će njegova zemlja učestvovati na kontinentalnim igrama u Indoneziji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading