POČAST LEGENDI CRNO-BELIH: Navijači Partizana otkrili spomen ploču Vladici Kovačeviću

Autor:

Sport

14.03.2018

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U organizaciji navijača Partizana iz ivanjičkog kraja, danas je otkrivena spomen ploča legendi crno-belih Vladici Kovačeviću.


RepublikaFoto: www.partizan.rs
Vučelić sa navijačima Partizana u Ivanjici

Otkrivanju spomen ploče na rodnoj kući u Ivanjici prisustvovali su predsednik Partizana Milorad Vučelić, generalni direktor Miloš Vazura, sportski direktor Ivica Iliev kao i potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić.

Uspomenu na fudbalsku legendu i meštanina Ivanjice ukazao je svojim prisustvom i predsednik Javora i Zajednice SLS Dragomir Lazović.

RepublikaFoto: www.partizan.rs
RepublikaFoto: www.partizan.rs
RepublikaFoto: www.partizan.rs

Kovačević je preminuo u julu 2016. 

Kovačević je karijeru počeo u crno-belom taboru, kao petnaestogodišnjak, a za prvi tim je odigrao 487 utakmica i postigao je čak 319 golova.

Legendarni Kovačević je ponikao u slavnoj generaciji Partizana koje je predvodio trener Florijan Matekalo, a ta selekcija, nazvana "Partizanove bebe", zaigrala je u finalu najjačeg klupskog takmičenja na svetu. Meč je odigran u Briselu 11. maja 1966 pred 55.000 gledalaca, a "kraljevski klub" je na "Hejselu" pobedio rezultatom 2:1, posle vođstva koje je crno-belima doneo Vasović u 55. minutu.

Vladica Kovačević, kapiten "Partizanovih beba", osvojio je četiri titule šampiona Jugoslavije. Za reprezentaciju SFRJ nastupio je u 13 navrata, dvaput je bio strelac i kao član "plavih" stigao do četvrtog mesta na Mundijalu u Čileu 1962.

Kao trener je vodio od 1981. do 1983. ekipu Olimpika iz Liona. Ostatak karijere je proveo u svom voljenom Partizanu, iz kog je u penziju otišao 2008. posle četiri decenije aktivnog doprinosa crno-belom taboru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading