Najbolniji trenutak u karijeri Dejana Stankovića

Autor:

Sport

04.03.2018

13:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši kapiten naše fudbalske reprezentacije Dejan Stanković priznao je da mu je poraz od Australije na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi najbolniji trenutak u karijeri.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dejan Stanković

Srbija je pod vođstvom Radomira Antića 2010. godine završila Mundijal u grupnoj fazi iako je pobedila Nemačku, ali su porazi od Gane i Australije koštali "orlove" prolaza dalje.

- Pamtiću poraz od Australije u Južnoj Africi jer je to jedina utakmica u mojoj karijeri koju bih želeo sutra opet da odigram i da promenim rezultat. To mi je definitivno najbolnija tačka karijere. Ima i mnogo lepih uspomena, mnogo utakmica poput one sa Rumunijom kad smo se plasirali na Mundijal, pa utakmica s Nemačkom u Africi. Dosta je uspomena, hvala bogu - rekao je Stanković, a prenose beogradski mediji, potom je dodao:

- Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi je prelepa uspomena, ali i Mundijal za kojim najviše žalim. To nam je bila šansa generacije. Imali smo kvalitet, atmosferu, odličnog trenera, sve. Nedostajalo je samo malo sportske sreće na tom meču s Australijom, na kojem smo odigrali najbolje poluvreme te generacije, ali nismo ga naplatili - objasnio je rekorder po broju utakmica u nacionalnom dresu.

RepublikaFoto: fss.rs
Mladen Krstajić

On nije želeo da savetuje selektora Srbije Mladena Krstajića pred Svetko prvenstvo.

- Ništa mu ne bih poručio što on već ne zna. On je trener, ne ja. Ima veliko iskustvo iz karijere i siguran sam da neće pogrešiti - poručio je Stanković.

RepublikaFoto: Starsport
FK Crvena zvezda

Legendarni fudbaler je imao samo rečvi hvale za Crvenu zvezdu, koja je posle 25 godina prezimila u Evropi.

- Čestitke Milojeviću i igračima, zaista su uradili mnogo za Crvenu zvezdu. Ni moja generacija, ni mnoge druge nisu uspele da prezime u Evropi, od one 1992. godine i mečeva sa Sampdorijom, Panatinaikosom i Anderlehtom. Pratio sam sve utakmice, neke i uživo. Verujem da su napravili dobar put za budućnost kluba - istakao je Stanković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading