KRIZA U HUMSKOJ: Tošić - Rivalima poklanjamo po 60 minuta utakmice

Autor:

Sport

01.03.2018

10:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne ide baš sve po planovima u Humskoj ovog proleća... Ostao je Partizan bez osmine finala Lige Evrope, a za Zvezdom zaostaje velikih 11 bodova. O svemu što se dešava u taboru crno-belih govorio je iskusni prvotimac Zoran Tošić.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Kao fudbaler Partizana i profesionalni sportista naravno da uvek očekujem najviše rezultate i da sam svakim lošim izuzetno razočaran. Tako je i ovog puta, bez obzira što smo, kad se sve sabere, u Evropi napravili veliki uspeh, a pobedama u grupi izborili plasman u nokaut fazu. Ostaje žal što nismo uspeli da eliminišemo protivnika koji je, sigurno bio prolazan, jer smo pobedili i dobre ekipe na putu do šesnaestine finala, što govori o našem kvalitetu. Ipak, treba podsetiti publiku da je ekipa Viktorije Plzen stalni učesnik Lige Evrope i Lige šampiona, kao i da su zajedno u istom sastavu već više od sedam godina, kao i da su šampioni svoje zemlje - jasan je Tošić.

 

Iskusni fudbaler se osvrnuo i na muke u domaćem prvenstvu.

 

 

- Posle Evrope redovno imamo pražnjenje na domaćoj sceni. Ne možemo da završimo utakmicu u svoju korist nekim brzim golom ili da sebi olakšamo dobrom igrom. Kako susret odmiče, nažalost, ulazimo u problem i ne uspevamo da slomimo protivnika, koji se povuče i zatvori prilaze golu. Sigurno da nam je teško, ali moramo da nastavimo da radimo i ne očajavamo, pred nama je još mnogo važnih mečeva. Tako je kako je, podignimo glave, gledajmo napred i potrudimo se da u narednim duelima budemo mnogo bolji i efikasniji - rekao je Tošić.

RepublikaFoto: Starsport

On se osvrnuo na manjak golova u mreži rivala.

- Kao ofanzivan igrač mogu da kažem da u napadu mora mnogo bolje da se sarađuje, da se stvara više prilika, da budemo opasniji, ubojitiji. Moraćemo da radimo na tom segmentu i vratimo ono što je krasilo Partizan, a to je da kod kuće uvek budemo izraziti favorit gde ćemo, svakome od prvog minuta, nametnuti svoj ritam, da se protivnik ništa ne pita. Za to su potrebni i agresivnost i želja za pobedom, da nikome ne poklanjamo 45 ili 60 minuta i počnemo da igramo tek posle primljenog gola. Hajde da to ubuduće ne radimo.

Tošić očekuje težak meč u Nišu (subota) protiv Radničkog u okviru 25. kola Superlige.

- Od kada sam se vratio u Partizan nijednom nisam igrao u Nišu. Sećam se da je Partizan pred poslednje kolo u prošloj sezoni igrao na Čairu u borbi za titulu i da je to bila utakmica za pamćenje. U ovoj sezoni, ja sam čak i dao gol uz Marka Jankovića i Ožegovića na našem stadionu, tako da nemam protiv da se ponovi isto -zaključio je Tošić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading