GVARDIOLA PRKOSI FA: Kaznite me, ali žutu traku ne skidam

Autor:

Sport

27.02.2018

09:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola saopštio je da nema nameru da skida žutu traku iako mu preti kazna Fudbalske asocijacije Engleske (FA).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Gvardiola na slavlju posle osvajanja Liga kupa

FA je nedavno pokrenula postupak protiv menadžera Mančester sitija zbog javnog isticanja političkih stavova. Gvardiola će biti kažnjen, ali je samo pitanje na koji način.

Gvardiola je od oktobra prošle godine na utakmicama i konferencijama za novinare nosio žutu traku u znak podrške zatvorenim i svrgnutim katalonskim političarima koji se bore za nezavisnost te španske pokrajine. Gvardiolom je žutom trakom simbolično dao podršku za nezavisnost Katalonije, a pravila FA su da politika ne sme da bude uključena u fudbal.

Menadžer Mančester sitija je nosio žutu traku i tokom duela sa Arsenalom u finalu Liga kupa.

- Ja sam čovek više nego trener. U FA znaju da ću uvek da nosim žutu traku. Ne radi se o političarima, već o demokratiji, pomaganju ljudima koji nisu apsolutno ništa skrivili - rekao je Gvardiola i dodao:

- Mogu svuda da je nosim, ne samo na grudima. Oni znaju da ću je nositi. Ako prekršim pravila, prihvatam kaznu. U zatvoru su četvorica, a postoje i drugi van Katalonije, a kada se vrate uhapsiće ih zbog pobune. UEFA ima drugačije mišljenje o ovim pitanjima. UEFA kaže da možete da nosite šta želite, sve dok to pokazujete s poštovanjem. Očigledno da je ovde to drugačije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading