OBRADOVIĆ: ARKAN NAM UVEK DAVAO BRDO PARA

Autor:

Sport

26.02.2018

06:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prek i pravičan, umeo je da zagrmi, ali i da bogato nagradi kad fudbaleri to zasluže. Tako je Željka Ražnatovića opisao Milan Obradović (40), bivši igrač Obilića, a sada selektor omladinske reprezentacije Srbije. Prema njegovim rečima, Arkanova kancelarija bila je na stadionu na Vračaru, davao je sve za klub, a od fudbalera je tražio samo da budu profesionalci.

RepublikaFoto: Starsport
Milan Obradović

HRANIO PORODICU

- Nemate mnogo vremena da zaradite novac za vaše porodice. Ne budite budale. Ne traćite te godine - prisetio se Obradović Ražnatovićevih reči i potom nastavio intervju za ruske medije:

- Znao je sve šta se događa u klubu. Posle poraza je bio veoma ljut, ali posle uspešnih utakmica nas je bogato nagrađivao. Sećam se da je najveća premija koju sam dobio u to vreme bila 1.000 nemačkih maraka, a prva mesečna plata bila je oko 300 maraka. Za mene sa 18 godina to je bio ogroman novac. Otac je u IBM primao istu sumu, a majka je radila u vrtiću. Odmah sam sebi kupio cipele i popularne farmerke. Sve ostalo bilo je za hranu.

RepublikaFoto: Starsport
Svetlana Ceca Ražnatović

NOĆNI POZIVI

Poseban odnos igrači su imali sa Svetlanom Ražnatović. Kada je Arkan ubijen 2000, Ceca je postala predsednik Obilića. Prema Obradovićevom svedočenju, izdržala je do 2003. i velike krize iako niko nije želeo da joj pomogne.

- Bila je toliko zabrinuta za poslove supruga da je plakala posle svakog poraza. Ona je bila specifičan lider za Srbiju, mogla je da sedi sa igračima u restoranu, da razgovara sa nama, puši i pije pivo. Ona je simpatična i vesela žena. Zvala bi nas uveče u pola 10 i pitala da li gledamo taj i taj film. Arkan je tako proveravao da li je svaki igrač zaspao - naglasio je bivši fudbaler Obilića, koji se posle oprobao i u Partizanu, ali i moskovskoj Lokomotivi i nemačkoj Borusiji iz Menhengladbaha.

RepublikaFoto: e-stock/ Djenka
Željko Ražnatović Arkan i Ceca

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading