VAR sistem i u Afici: Srbiju zaobišao

Autor:

Sport

21.02.2018

13:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sistem video asistenata (VAR) prvi put će biti upotrebljen narednog vikenda i u Africi, pošto je tamošnja fudbalska konfederacija (CAF) odlučila da ovu tehnologiju koristi na meču Superkupa između marokanske Vidad Kazablanke i Mazembea iz DR Konga.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Var sistem

Sistem video asistenata je u poslednjih godinu dana uveden u više evropskih fudbalskih liga i takmičenja, ali je naišao na mnogobrojne kritike zbog usporavanja dinamike meča, kao i zbog povremene haotičnosti pri odlučivanju. 

FIFA, međutim, ne odustaje od tehnološkog noviteta, a istim putem je krenuo i CAF, koji će VAR sistem prvi put koristiti prvi put u subotu u Kazablanci. 

- Ponosan sam što je Afrika preuzela inicijativu i prihvatila tehnologiju kako bi se fudbal i dalje razvijao. Siguran sam da će VAR sistem pozitivno uticati na sve aspekte igre - rekao je generalni sekretar CAF Amr Fahmi. 

U martu će se sastati i Bord (IFAB), međunarodno telo koje oblikuje fudbalska pravila, kada će se odlučivati da li će se VAR sistem koristiti i na Svetskom prvenstvu u Rusiji na leto.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading