Tošić za ruske medije: NE ŽALIM ŠTO SAM SE VRATIO U PARTIZAN, kamo sreće da Jugoslavija učestvuje na Mundijalu!

Autor:

Sport

20.02.2018

15:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Krilni fudbaler Partizana Zoran Tošić i dalje je vrlo zanimljiv sagovornik medijima u Rusiji, imajući u vidu da je punu deceniju nosio dres CSKA iz Moskve. On je za portal "sovsport.ru" analizirao šanse njegovog bivšeg kluba u sudaru sa Crvenom zvezdom, ali i period od povratka u crno-beli dres.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tošić na prvom meču protiv Viktorije u Beogradu

Tošić je i ranije upozoravao Ruse kako Zvezda ima najbolji tim u poslednjih 15 godina i da CSKA nikako ne sme da ih potceni, jer će ih to skupo koštati.

- Nije me iznenadilo što je meč u Beogradu završen 0:0. Obe ekipe su bile oprezne i svele su rizike na minimum. Ipak, bilo je šansi na obe strane, i jedni i drugi su mogli do gola. Mislim da ovaj rezultat ide više na vodenicu CSKA, kome je gol ili minimalna pobeda dovoljna za prolaz - rekao je Tošić za "sovsport.ru".

- Zvezda je vrlo ozbiljno shvatila učešće u Ligi Evrope i odlučna je da u Moskvi zabeleži dobar rezultat. Zato CSKA ne bi trebalo da bude opušten - rekao je fudbaler Partizana.

Na pitanje ruskih novinara zbog čega se vratio u Partizan pošto ima tek 30 godina i dovoljno vremena pred sobom da igra na vrhunskom nivou u inostranstvu, Tošić je izjavio da je želeo da pomogne klubu dok još ima šta da ponudi.

- Imao sam mnogo ponuda, ali želeo sam da se vratim u moj klub, da pomognem da dostigne neki viši nivo. Kada sam razgovarao sa sportskim direktorom Partizana (Ivica Iliev), predočio mi je velike planove i meni se to dopalo. Zašto da i ja ne učestvujem, zapitao sam se. Da, mnogi igrači se vraćaju u poznim godinama u svoje nekadašnje klubove da tu završe karijere. Ali, ja sam izabrao nešto drugačiji put.

Tošić je dodao da je imao i drugih ponuda - iz Turske, Emirata, nekih ruskih klubova. 

- Izabrao sam Partizan i ne žalim. Ovo je sjajno mesto da ostvarim ambicije - ističe Tošić.

On se iznenadio na konstataciju novinara da je napustio CSKA zato što njegovi zahtevi za povećanjem plate nisu ispunjeni.

- Negde sam pročitao da sam, navodno, tražio enormno visoku platu. Nije tačno! Bio sam spreman da nastavim da igram pod istim uslovima kao i do tada. Ali, klub nije mogao ni toliko da mi plati. I nije mi ponuđeno da produžim ugovor. Ne mislim da se CSKA poneo nepošteno. Nije tajna da klub ima finansijskih problema. Zašto bi onda nešto obećavali što ne mogu da ispune? Da mi je ponuđen novi ugovor, svakako je da bih pristao - rekao je Tošić i dodao da ne isključuje povratak u Moskvu jednog dana, mada sada nema potrebe za tim, pošto "Armejci" imaju kvalitetna rešenja na njegovoj poziciji.

Partizanov igrač dotakao se i šansi srpske reprezentacije na Mundijalu u Rusiji.

- Brazil je favorit. Ali, moramo da se borimo za drugo mesto u grupi. Šteta je što u Rusiji ne igra jedan jugoslovenski tim. Zajedno sa Hrvatima, Crnogorcima, Bosancima, Slovencima, Makedoncima, mogli bismo da napravimo ekipu koja bi bila konkurent za titulu svetskog šampiona! Realnost je da svaka država ex-YU ima svoju reprezentaciju, a Hrvatska zaista ima ekipu vrhunske klase. Verujem da može da bude iznenađenje.


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading