Haos posle brutalne kazne za Skenderbeg: ALBANCI BI DA UBIJAJU PO UEFA

Autor:

Sport

19.02.2018

06:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Albanci bi da seju smrt po Nionu! Kancelarije Evropske fudbalske unije zasute su pismima u kojima su pretnje smrću, a sve zbog sudbine vladara albanskog fudbala Skenderbega!

RepublikaFoto: Starsport
Skenderbeg se tereti za nameštanje u sezoni 2015/16

Klub iz Korče upisaće se u istoriju fudbala jer će dobiti najžešću kaznu i biti suspendovan na čak deset godina iz evropskih takmičenja. Uz to, moraće da plate globu od 1.000.000 evra zbog nameštanja i to u domaćem šampionatu.

DRAKONSKA KAZNA

Skenderbeg je od 2011. do 2016. šest puta uzastopno bio prvak Albanije. Prošle godine bili su treći, a sporne su sezone 2014/15. i 2015/16. u kojima je UEFA pronašla dokaze da su na nečastan način došli do domaćih trofeja. Pored toga, sporan je i dvomeč plej-ofa za Ligu šampiona protiv Dinama iz Zagreba, odigran 2015. godine kada su uplaćene ogromne količine novca na trijumf Hrvata, koji su slavili lako u obe utakmice (2:1 i 4:1).

Čeferin: Lično stojim iza naših sudija, nećemo dozvoliti da bilo ko preti zaposlenima UEFA

Drakonska kazna nije se dopala ekstremnim pristalicama ovog kluba, koji su u Nion poslale veliki broj pisama u kojima prete da će poubijati sudije Etičke i disciplinske komisije UEFA, uključene u slučaj njihovog voljenog kluba.

- Naše disciplinske sudije dobile su brojne anonimne pretnje smrću koje imaju za svrhu da ih zastraše i spreče da obave njihov posao na adekvatan način. Moramo da kažemo da oni koji prete neće uspeti u svojim namerama. O svemu smo obavestili policiju. UEFA će nastaviti da se bori protiv nameštaljki u fudbalu. Svi naši zaposleni koji se bave ovako krucijalnim stvarima mogu da računaju na našu punu podršku - saopštili su iz UEFA.

PAMTIĆE PARTIZAN

Oglasio se i predsednik krovne organizacije evropskog fudbala Aleksandar Čeferin, koji tvrdi da su ovakve pretnje nedopustive u modernom društvu.

- Nikada nećemo dopustiti da neko preti zaposlenima u UEFA. Ti ljudi imaju potpunu podršku čitave naše organizacije. Ja lično stojim 100 odsto iza njih - poručio je Čeferin.

Ostaće upamćeno da je Skenderbeg jedan od poslednjih mečeva u Evropi odigrao protiv šampiona Srbije Partizana ove sezone. Bilo je to u grupnoj fazi Lige Evrope. U Humskoj je bilo 2:0 za crno-bele, dok je meč u Elbasanu završen bez golova (0:0). Albanski klub dve godine zaredom igrao je grupnu fazu drugog po rangu evropskog takmičenja i oba puta završio je kao poslednji u grupi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading