Šahtjor "petardirao" Černomorec

Autor:

Sport

16.02.2018

22:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U uvodnom 20. kola, ujedno i prolećnog dela šampionata elitne ukrajinske lige Šahtjor je ubedljivo savladao Černomorec 5:0 uz sjajnu partiju brazilskog krilnog napadača.

RepublikaFoto: instagram.com/bogdan_butko_fan
Fudbaleri Šahtjora

Apsolutnu terensku inicijativu popularni Rudari materijalizovali su u 20. minutu kada je posle kornera koji je izveo Marlos najviši u skoku bio Fakundo Fereira, a veliki propust napravio je kapiten gostiju štoper Nikolaj Išenko, koji je dozvolio najboljem strelcu lige da neometano skoči sa linije penala i atraktivno zatrese mrežu.

Nakon asistencije 29-godišnji Marlos stigao je i do prvog gola na meču, kada je iz neposredne blizine lobovao Andreja Novaka. Do kraja prvog dela Fereira stiže i do drugog gola na utakmici, ukupno 15. u šampionatu, a asistent je ponovo bio novopečeni reprezentativac Ukrajine Marlos, kome je to bila druga asistencija.

 

 


Najlepši trenutak meča viđen je u 52. minutu kada je na sceni ponovo bio Marlos. Ovog puta kao strelac, pošto je efektno šutirao sa ivice šesnaesterca i skinuo paučinu, što mu je bio 10. gol u sezoni, a drugi na meču. Rezervista Viktor Kovalenko postavio je konačan rezultat u 90. minutu, a asistent je ponovo bio Marlos, koji je učestvovao u svih pet golova, tri kao asistent i dva kao strelac.

 

 

 

 


Branilac titule prvi je na tabeli sa 45 bodova, šest više u odnosu na najvećeg rivala kijevski Dinamo, ali i uz dve utakmice više. Černomorec je na 10. mestu sa svega 17 bodova i nemaju više teoretske šanse da se plasiraju u plej-of, što znači da će morati da igraju plej-aut za opstanak u ligi.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading