Poznat sastav Partizana za Plzenj!

Sport

15.02.2018

09:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Partizana su posle 13 godina dočekali evropsko proleće, a kako je taj prvobitni cilj ispunjen, Miroslav Đukić i igrači sada planiraju da naprave i naredni korak - plasman u osminu finala Lige Evrope. Evo i koji fudbaleri će pokušati da približe "parni valjak" tom odredištu u prvom meču u Beogradu.

RepublikaFoto: Starsport
Đukić ukazao poverenje Sumi pre Ivanovića

Već nekoliko dana se spekulisalo koji igrači će istrčati na teren stadiona u Humskoj protiv Viktorije. Nekoliko nepoznanica bilo je pred Đukićevim stručnim štabom, ali i svim navijačima Partizana, ali je sada praktično sve jasno.

Kao grom iz vedra neba zatekla je sve u crno-belom taboru vest da najveće pojačanje ove zime Saša Zdjelar iz Olimpijakosa neće biti u prilici da pomogne saigračima protiv Plzenja u Beogradu. Iskustvo koje Zdjelar nosi iz mečeva Lige šampiona moglo je da bude dragoceno za ovakve duele, ali će Đukić ipak morati nešto drugo da iskombinuje na sredini terena.

Trener crno-belih odlučio se za formaciju 4-2-3-1, što znači da bi pored Marka Jevtovića na poziciji defanzivnog veziste mogao da deluje Danilo Pantić. To njemu nije prirodna pozicija, već ona u samom srcu veznog reda, ali svakako da će moći da odradi poverene zadatke na zadovoljavajući način. Radin je po vokaciji baš zadnji vezni, ali je Đukić odlučio da ga ostavi na klupi.

Pored Pantića i Jevtovića u sredini terena, ali po krilima će biti postavljeni Zoran Tošić i Marko Janković i to je faktor koji bi mogao da donese prednost crno-belima večeras. NJih dvojica poseduju zavidnu fudbalsku tehniku, ali i brzinu, koja bi u sudaru sa iskusnom odbranom gostiju mogla da bude od neprocenjivog značaja.

Usamljen u špicu će biti Leandre Tavamba, koji će čekati centaršuteve i proigravanja svojih kolega iz veze, a dilema da li će na mestu polušpica biti Đorđe Ivanović, ili Sejduba Suma biće razrešena u korist omalenog Gvinejca.

Suma je ove pripreme odigrao na vrlo dobrom nivou, naglasio je to čak i trener Đukić, a očekuju svi da najzad te dobre treninge omaleni vezista okruni i na terenu.

Što se odbrane tiče centralno mesto će zauzeti Nemanja R. Miletić i Milan Mitrović, levi bek će pripasti novajliji Slobodanu Uroševiću, dok na desnu stranu ide kapiten Miroslav Vulićević. Nema potrebe naglašavati da će gol braniti Vladimir Stojković.

TIM PARTIZANA ZA PLZENJ: Stojković - Vulićević, Nemanja R. Miletić, Mitrović, Urošević - Jevtović, Pantić - Tošić, Suma, Janković - Tavamba.

Utakmica u Humskoj počinje od 21:05 (TV Arena sport 1, RTS 1).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading