Ovog igrača Partizana se u Plzenju pribojavaju: ON IM JE VEĆ "SPAKOVAO" GOL I ASISTENCIJU!

Autor:

Sport

12.02.2018

18:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pred prvi duel Partizana i Viktorije iz Plzenja u Ligi Evrope crno-beli imaju aduta koji bi mogao da donese prevagu u njihovu korist.

RepublikaFoto: www.partizan.rs
Tošić i Ožegović imaju različita iskustva u sudaru sa Viktorijom

U vreme dok je nastupao za moskovski CSKA Zoran Tošić je već odmeravao snage sa Viktorijom iz Plzenja u Ligi šampiona. Tom prilikom se Bambi baš potrudio da ga Česi dobro upamte, pošto im je u pobedi svog tima 3:2 dao gol i upisao asistenciju.

- Sećam se dobro te utakmice. Drugo kolo grupne faze Lige šampiona, umesto u Moskvi, domaćini smo bili na stadionu Zenita, teren na našem nije bio spreman. Slavili smo u meču u kome sam najpre poravnao rezultat posle dodavanje Ahmeda Muse, a deset minuta kasnije asistirao Keisukeu Hondi za preokret - opisao je popularni Bambi dešavanja sa „Petrovskog“, pred svega 6.100 navijača.

Iz tadašnjeg sastava još uvek osmorica igrača nastupaju za češki tim.

- Plzenj je klub koji niti menja mnogo, niti menja često. Oslanja se na proverene snage, godinama igra u istom ili sličnom sastavu - rekao je Tošić.

CSKA je slavio sa 3:2, ali rezultatske neizvesnosti tada nije bilo pošto su Česi tek na kraju smanjili vođstvo "Armejaca".

- To su bile utakmice grupne faze, uzeli smo tri boda, dok je u susretima eliminacionog tipa najvažnije da ne primimo gol. Što duže budemo držali mirnom našu mrežu to su nam veće šanse za pozitivan rezultat. Jasno nam je da gol u gostima u ovoj fazi takmičenja vredi duplo. Najbitnije je mreži sačuvamo netaknutom u Beogradu, a tek onda da navalimo ka suparničkoj.

Jasno je, verovatno i fudbalerima Viktorije, odakle preti najveća opasnost.

- Ima Partizan dosta kvalitetnih igrača u ofanzivi, sposobnih da ugroze gol. Verujte mi, nije bitno ko će da poentira, samo da steknemo prednost pred revanš - izjavio je Partizanov krilni igrač.

Pored Tošiča iskustvo igranja protiv Plzenja ima i napadač Ognjen Ožegović, ali on se nije tako dobro proveo, pošto je u to vreme nosio dres Vojvodine koja je lako eliminisana od Čeha u plej-ofu Lige Evrope.

- Ako bude igrao, imaće Ožegović specijalnu premiju od mene. Uvek nađem način da ga motivišem, razmisliću kako će to da bude ovaj put - najavio je Zoran Tošić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading