(VIDEO) Boban Bajković: Ovo je novi početak

Autor:

Sport

01.02.2018

16:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ljubimac navijača Crvene zvezde Boban Bajković postao je jedan od trenera u omladinskom timu crveno-belih.

RepublikaFoto: crvenazvezdafk.com
Bajković na novom poslu

- Od četrnaeste godine sam u Zvezdi i ovo mi nije ništa novo i strano. Ceo život sam se u ovom klubu osećao lepo, tako je i sada. Jedino što je novo je posao, ali i to mi je sve poznato. Ono što sam ja radio kroz karijeru radim i sad sa ovim momcima. Naravno, potrebno mi je iskustvo, opet počinjem od nule, kao i kad sam ovde dolazio kao talentovano dete. Ali puno mi je srce i presrećan sam što sam ovde i u ovoj ulozi. Sa familijom sam u Beogradu, radim u klubu koji volim i šta mogu više da tražim - priča Bajković.

On je oduševljen atmosferom u Crvenoj zvezdi.


- Ovako nije bilo kad sam ja bio klinac. Vidi se da se ulaže u omladinski pogon, nisam mogao da verujem da su tereni i sve što ih prati ovako napravljeni. Sećam se kako je sve ovo izgledalo kad sam odlazio iz Zvezde za Belgiju, prepuno rupa i nemoguće za igru. Ali sada je sve savršeno, kako ovde ali tako i tamo gde trenira prvi tim - rekao je Bajković i dodao:

- Upoznao sam se sa Omladinskom školom i odmah sam video da smo u svim generacijama završili kao prvi na kraju jesenjeg dela prvenstva. Tako i mora da bude. Zvezda je u Srbiji uvek broj jedan, od prvog tima pa do onih najmlađih.

Nakon što je odlučio da okači kopačke, znao je šta će dalje.

- Čim sam rešio da završim igračku karijeru dobio sam poziv od ljudi iz kluba i vrlo brzo smo se sve dogovorili. Kod mene se tu ne postavlja pitanje kada te Zvezda pozove. Odmah sam došao i počeo da radim sa decom, da budem sa njima, jer znam koliko me vole. Na meni je da pomognem koliko mogu oko samog branjenja, a kada je reč o poslu i samim treninzima tu su ostale kolege da pomognu meni. Treneri Gašić i Katić mi ukazuju na ono što treba da radim i naučim, kako bi što pre ušao u ''štos''. Nije to meni ništa strano, ali ipak sam sad sa one druge strane terena gde se gledaju drugačije stvari, poput priprema i analiza. Ja znam da mladim golmanima mogu da prenesem dosta svog iskustva i da ih posavetujem - istakao je Bajković.

On je naveo da će pomoći mladim golmanima da se izbore za mesto u prvom timu.


- U svakom trenutku vidim sebe u ovim mladim momcima, vidim sebe kada sam imao 15 godina. I sve su ovo talentovana deca, inače ne bi ni bila u Crvenoj zvezdi. Naš klub uvek traži i bira najbolje golmane, a evo na primer Gordić koji je sada prvi golman omladinske selekcije to i pokazuje. Vidi se da ima kvalitet i da može da bude budućnost Zvezde - jasan je Bajković.

On se osvrnuo i na rad sa bivšim trenerom Robertom Prosinečkim.

- Dok smo bili u Zvezdi, Robi i ja smo imali taj običaj da rano ujutru pre treninga idemo na kafu, a zatim smo to nastavili i u Azerbejdžanu. I danas se držim tog ritma, samo što sada imam i obavezu da vodim dete u vrtić. Nikad nisam spavao puno, meni je 5 sati sna idealna mera. Prosinečki mi je prvi čestitao na novom poslu i svakodnevno se čujemo. Trenutno je u SAD gde ga čekaju prijateljske utakmice, a rekao mi je da mu je mnogo drago zbog mene. Ko zna, možda nekad ponovo budemo sarađivali, a ovoga puta kao dva trenera. Ali sada gledam samo na Zvezdu gde se osećam presrećno - kazao je Bajković.

On je samo jedan od bivših fudbalera Zvezde koji su nakon igračke karijere započeli onu trenersku u omladinskoj školi.

- Niko nije zaboravljen kada je završio karijeru i tako i treba da se radi. Neko ko je ostavio veliki utisak kao igrač normalno je da nastavi da radi u Zvezdi na ovaj način. Svi mi koji volimo ovaj klub, koji smo srcem i dušom uz njega uvek možemo da pomognemo - istakao je bivši golman Zvezde.

Bajković kaže da jedva čeka duel sa CSKA.


- Kako seniorski tim diše, tako dišemo i mi svi ostali u klubu. Sledi ta utakmica protiv CSKA i mislim da su šanse 50:50, mislim da možemo da prođemo dalje. Pokazali smo snagu kroz ovaj prvi ciklus evropskih utakmica, a sada možemo da vidimo da ruska ekipa na pripremama ne pokazuje ništa čega bi trebalo da se plašimo. Nisu bauk - poručio je Bajković.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading