Oni će se mnogo pitati: UEFA UVRSTILA TROJICU SRBA MEĐU BUDUĆE ZVEZDE FUDBALA!

Autor:

Sport

01.02.2018

14:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropska kuća fudbala UEFA objavila je spisak od 50 mladih fudbalera koji će biti zvezde kontinentalnog fudbala u skorijoj budućnosti. U ovom odabranom društvu nalaze se i trojica srpskih igrača.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
UEFA prepoznala veliki potencijal mladog Svilara

U svom obrazloženju UEFA je istakla da je Sergej buduća superzvezda evropskog fudbala, čija vrednost se već sada kreće oko 100 miliona evra, koliko njegov sadašnji klub Lacio traži na ime obeštećenja svim klubovima.

Sledeći je 18-godišnji golman Benfike Mile Svilar, koji je postao najmlađi čuvar mreže u Ligi šampiona ove sezone, kada je oborio rekord legendarnog španskog čuvara mreže Ikera Kasiljasa. Mile Svilar bi trebalo da u martu debituje za "orlove", kako je to najavio selektor Srbije Mladen Krstajić 6. novembra 2017.

Treći Srbin sa liste je napadač Ajntrahta Luka Jović koji je ponikao u omladinskom pogonu Crvene zvezde, a sadašnji direktor crveno-belih Zvezdan Terzić je nedavno izjavio da će Jović biti jedan od najboljih napadača u Evropi kroz nekoliko godina.

Od zemalja nastalih posle raspada SFRJ, na pomenutom Top50 spisku taelnata nalazi se još samo jedno ime. U pitanju je 20-godišnji ofanzivni vezni igrač zagrebačkog Dinama, Ante Ćrorić, koji se već bliži stotom nastupu za "modre", a koji je četiri puta igrao za "A" reprezentaciju Hrvatske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading