OBAMEJANG: Želim da budem kao Anri

Autor:

Sport

31.01.2018

16:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napadač iz Gabona Pjer-Emerik Obamejang je u sredu i zvanično postao član Arsenala, gde je u svojoj prvoj izjavi najavio da želi da krene stopama legendarnog Tijerija Anrija.

RepublikaFoto: twitter.com/Arsenal
Pjer Emerik Obamejang

Obamejang je za 56 miliona funti prešao iz Dortmunda u Arsenal, gde je i dalje najbolji strelac Anri sa 228 golova u svim takmičenjima u periodu od 1999. do 2012. godine. 

- Veoma sam srećan što sam ovde. Naravno, pridružujem se Henriku Mhitarijanu, zbog čega sam veoma zadovoljan, ovo je sjajan tim. Ovaj klub ima sjajnu istoriju i fantastične igrače kao što je Tijeri Anri. On je primer za nas napadače. Kao što sam rekao veoma sam srećan - rekao je Obamejang na predstavljanju u klubu, gde ga čeka bivši saigrač iz Dortmunda Mhitarijan.  

 

 

Gabonac je istakao da će težiti da ponovi Anrijeve golgeterske uspehe u Arsenalu, ali da je ipak daleko od tog nivoa. 

- Anri je bio brz i strelac mnogo golova. On je zaista za primer. Mislim da moram puno da radim kako bih postao kao on, ali uspeću. Ja sam takođe brz i dajem golove, pomalo sam kao Anri. Ali, moram još mnogo da radim. Nadam se da će se Arsenal brzo vratiti na vrh. Ja ću učiniti sve da se to dogodi - rekao je Obamejang. 

Obamejangov transfer je postao najskuplji u istoriji Arsenala, a još nije saopšteno do kada će trajati njegov ugovor. Ove sezone Gabonac je za Dortmund postigao 21 gol na 24 meča za Milionere u svom takmičenjima. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading