VULETIĆ ŽESTOKO UDARIO NA BIVŠEG PREDSEDNIKA: ĐURIĆEVI KOSTURI ISKAČU IZ ORMARA I PROGANJAJU PARTIZAN!

Autor:

Sport

30.01.2018

13:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Partizana na Kipru bruse formu za prolećni deo sezone u nameri da ponove najbolji uspeh u ovom veku i plasiraju se u osminu finala Lige Evrope. Tim je pojačan i četvrtim reprezentativcem Sašom Zdjelarom, uz Vladimira Stojkovića, Zorana Tošića i Đorđa Ivanovića.

RepublikaFoto: youtube.com/Danas Conference Center
Vuletić je sa igračima Partizana na Kipru

Međutim, kako ističe potpredsednik kluba Vladimir Vuletić, to je posledica dobrog rada sadašnje uprave koja se suočila sa demonima koje joj je u amanet ostavilo bivše rukovodstvo sa Draganom Đurićem na čelu.

Foto: Srpski telegraf

- Svakodnevno se suočavamo sa kosturima iz ormara koji izleću i jezivo napadaju finansije Partizana zbog poslovanja prethodne uprave. Đuriću čestitam na šest osvojenih titula, ali one su nas koštale 15.000.000 evra. Napominjem da dug sada iznosi 12 miliona. Ostavio nam je tri miliona neplaćenog poreza, koji smo regulisali u ove dve godine. Radnoj zajednici su sada plate redovne i nadoknadili smo im četiri zaostale zarade. Sada niko neće da se obesi u klubu, kao što je bilo za vreme Đurića - oštro je Vuletić osuo paljbu po prethodnom predsedniku i pobrojao fantomska dugovanja.

- Poznati grčki advokat potraživao je 650.000 evra iz 2010. jer je učestvovao u transferu Adema Ljajića u Fjorentinu. Uspeli smo da prepolovimo taj dug i sada moramo da platimo 350.000 evra. Đuriću ugovori nisu vredeli ništa, pa je tako italijanski posrednik u transferu Stefana Savića u Mančester siti tražio proviziju 500.000 evra. Platili smo pomenutu sumu, a rok je isticao 1. februara. Da nismo platili, bilo bi nam oduzeto šest bodova. Ruskom posredniku Alekseju Tilmanu treba da bude isplaćeno 130.000 evra provizije u transferu Meda Kamare u Bolton. Suočavamo se sa bizarnom kompenzacijom na ime treninga prema Kleu od 80.000 evra, ili će nas Kinezi tužiti. Takođe, od 2008. do 2011. je napravljen dug od 1,5 miliona dinara prema jednom domaćem prevozniku, a on je danas narastao na 20.000 evra.

Prema Vuletićevim rečima, klub se uprkos tim kosturima iz ormara, zahvaljujući sposobnom rukovođenju sa Milošem Vazurom na čelu, okrenuo čak i investiranju. Ono što je važno navijačima osvojene su dve titule, dva kupa i prezimili su u Evropi.

- Za meč sa Plzenom imaćemo nove kapije kao na stadionu Dortmunda, kako je ultimativno zahtevala UEFA. One su koštale 500.000 evra. Prethodni ultimatum bio je video-nadzor i on nas je koštao 100.000 evra. Uz to, isti iznos nas je koštao još jedan teren sa veštačkom travom u Teleoptiku. Pritom, igrači ne odlaze opraštanjem dugovanja na ime premija, odnosno ne tuže nas zbog toga - naveo je Vuletić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading