PETKOVIĆ O DUELIMA SRBIJE I CRNE GORE: Da vidimo kako izgleda i taj "sladoled"!

Autor: vijesti.me/Republika

Sport

26.01.2018

16:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznati fudbalski stručnjak Ilija Petković izjavio je da jedva čeka duele Srbije i Crne Gore u Ligi nacija.

RepublikaFoto: Starsport
Petković jedva čeka duele sa Crnom Gorom

Petković bio je poslednji selektor Srbije i Crne Gore, a selekciju ove zemlje predvodio je na SP u Nemačkoj 2006. godine. Neposredno uoči Mundijala u Nemačkoj, Crna Gora se odvojila od Srbije.

- Bio je to čudan osećaj - država se raspala, svako je  vukao na svoju stranu, nestala je i disciplina, ona koja nas je krasila u kvalifikacijama. Kada iza jedne reprezentacije ne stoji država, a u ovom slučaju je nije ni bilo, onda je teško napraviti dobar rezultat, zadržati onu hemiju koja je postojala. To je i glavni razlog zašto smo u Nemačkoj igrali slabo, nakon fenomenalnih kvalifikacija - rekao je Petković za crnogorske "Vijesti".

On je prokomentarisao žreb za Ligu nacija. Srbija će igrati u grupi sa Crnom Gom, Litvanijom i Rumunijom.

- Možda  sam nostalgičan, možda sam stereotipan, ali nisam mogao ni da zamislim da ćemo doći u situaciju da igramo jedni protiv drugih. Žao mi je što ćemo morati da se borimo za bodove, što će biti motiva i nagona da se stvara neki rivalitet. Ali, to je sport, to je fudbal. I zato uoči tih utakmica svi moramo da budemo u istoj službi, da pokušamo da delujemo edukativno, uključujući i gledaoce, da sve protekne u najboljem mogućem redu, u fer i sportskoj borbi. Moramo to da pokažemo svetu, jer ovo je 21. vek - rekao je Petković.

Srbija i Crna Gora su igrale jedna protiv druge u skoro svim sportovima - osim u fudbalu.

- Nemojte da me vraćate u drugi razred, jer fudbal je nešto posebno, fudbal je 'specifikum'. Pa posvađaju se i ljudi na treningu u želji za pobedom, ali moramo svi da insistiramo da sve to prođe bez naboja. Igrali smo protiv Hrvatske, protiv Bosne i Hercegovine, protiv Slovenije, protiv Makedonije. Nismo igrali jedino protiv Crne Gore. Ajde da vidimo kako izgleda i taj sladoled - rekao je Petković.

On je prokomentarisao i grupu selekcije Srbije na SP u Rusiji.

- Ovo je sada najlepši mogući hod - od perioda kada se kvalifikujete, do početka priprema za Mundijal. E, kada dođe maj, treba staviti prst na čelo - pokušati da se dobro pripremite, da napravite dobru atmosferu. Neki kažu da smo dobili lošu grupu, a ja mislim da je grupa dobra i da može da se prođe - istakao je nekadašnji selektor naše selekcije. 

Petković je istakao da će svim srcem navijati za Srbiju u duelima sa Crnom Gorom.

- Fudbal je interesantan zbog toga što je u njemu sve moguće. Puno toga zavisi od toga kakav vam je dan, kakav vam je bioritam, kakva vam je inspiracija. Pa mi smo nekada pobeđivali Englesku i Nemačku kada su bili prvaci sveta. Sve je otvoreno - rekao je Petković i dodao:

- Leta provodim u Herceg Novom, žena mi je Crnogorka, iz Danilovgrada. Zato sam bio malo mekši prema vama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading