Ima nade za Zvezdu: EVO KO JE PROŠVERCOVAO TRANSPARENT ZA MLADIĆA!

Autor:

Sport

23.01.2018

09:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

UEFA je kaznila Crvenu zvezdu utakmicom pred praznim tribinama protiv CSKA u 1/16-finala Lige Evrope zbog podrške generalu Ratku Mladiću tokom gostovanja protiv BATE-a u Borisovu. Međutim, pojavio se novi dokaz da koreografiju posvećenu Mladiću nisu pravili navijači Crvene zvezde.

RepublikaFoto: youtube.com/telegraf.rs
Sporna koreografija sa susreta u Borisovu

Navijačka grupa "Ultras Rusija" objavila je priču na "Fejsbuku" po kojoj su na utakmici u Minsku upravo oni uneli i okačili transparent podrške osuđenom srpskog generalu. Inače, ova grupa se sastoji od navijača nekoliko ruskih klubova, koji organizovano idu na utakmice nacionalne selekcije, ali i na pojedina "interesantna gostovanja".

RepublikaFoto: facebook.com/Russian-ultas Printscreen

U reportaži sa  susreta BATE-Crvena zvezda navodi se sledeće:

- Dugo smo planirali da idemo da podržmo Srbe. Ne vezujemo se za neki klub, prosto smo gledali šta nam je blizu. Partizan je u Kijevu igrao bez podrške svojih navijača, pa smo odlučili da odemo 'na' Zvezdu, u Belorusiju.

Stigli smo u Moskvu (i iznenadili se njenim novim izgledom; samo dvojica naših članova su nedavno bila u prestonici), a onda smo potražili minbuseve za Belorusiju. Tu smo i napravili transparent podrške nepravedno osuđenom generalu Mladiću.

Kada smo stigli u Belorusiju, pre meča smo se našli sa Srbima, a onda se našli u problemu - nismo imali karte za njihov sektor. Kupili smo ih za susednu tribinu, a onda se prebacili kod gostiju. Videli smo još entuzijasta koji su uradili isto što i ja. Posle utakmice otišli smo u najbližu kafanu sa Srbima, razmenili neke navijače nalepnice i pravac kući - poručili su ruski navijači, uz fotografije koje će svakako poslužiti i upravi Zvezdi u njenom apelu kod UEFA.

Crveno-beli su u pretprodaji prodali već oko 28.000 ulaznica za susret protiv ruskog tima, ali je onda usledio hladan tuš, UEFA je izrekla kaznu od jednog meča igranja bez publike i 50.000 € novčane kazne.

Pravni tim crveno-belih sada ima priliku da ubedi ljude iz UEFA da promene odluku, što im ne bi bio prvi put, jer su na isti način postupili i u julu, kada su najpre kaznili splitski Hajduk zbog pogrdnih skandiranja na račun Srba, a onda su tu odluku preinačili.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading