Mesiju dobija više od 400 miliona evra za četiri godine?

Autor: b92.net, Republika

Sport

12.01.2018

22:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaler Barselone Argentinac Lionel Mesi mogao bi da zaradi u naredne četiri godine čak 400 miliona evra, tvrde španski mediji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mesi ima ogromnu zaradu u katalonskom klubu

Mesi je u novembru prošle godine produžio ugovor sa Barselonom do juna 2021. Otkupna klauzula za najboljeg strelca u istoriji kluba iznosi 700 miliona evra.

 

Španski list "Marka" navodi da će Mesi godišnje da zarađuje oko 100 miliona evra, što je duplo više u odnosu na zvezdu Reala Kristijana Ronalda.

Od toga je 71 milion, 63.5 su prava od fotografija i još 70 bonusa za lojalnost ukoliko ostane do kraja ugovora u Barseloni. 

Kada se plata pomnoži sa četiri i tome se dodaju bonus i prava od fotografija, Argentinac bi za četiri godine mogao da tačno inkasira oko 417.5 miliona evra. Međutim, on bi mogao da zaradi i više od toga.

Ako Barselona osvoji Ligu šampiona to je još 12 miliona, a ako Mesi odigra bar tri petine utakmica, dobija nešto manje od dva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading