PARTIZAN PROMOVISAO UROŠEVIĆA

Autor:

Sport

11.01.2018

12:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Partizan je predstavio prvo zimsko pojačanje - levog beka Slobodana Uroševića, a sportski direktor najavio je da prelazni rok još nije gotov, a da će glavni cilj u njemu biti pravljenje tima koji će dugo ostati zajedno.

RepublikaFoto: Starsport
Slobodan Urošević

- Znam gde sam došao, zbog čega sam došao. Hvala ljudima koji su mi omogućili da dođem i napravim korak dalje u karijeri. Hvala i mom bivšem klubu Napretku, kod njih sam stasao. 
Nije bilo nikakve dileme. Čim smo stupili u kontakt, za 10 minuta smo se dogovorili. Ovo je veliki iskorak u mojoj karijeri, stepenica više. Ovde sam da radim, da se dokažem, da pokažem šta sve mogu i da zajedno idemo u nove pobede - rekao je Urošević novinarima.

Ugovor je potpisan na četiri godine. Urošević igra na poziciji levog beka, a konkurenti su mu Nemanja G. Miletić i Nemanja Antonov.


- Obojica su dobri igrači, a konkurencija je zdrava stvar. Na meni je da se dokažem, da radim i da se nametnem, kao i njima - rekao je Urošević.

Napredak je jesenas "otkinuo" dva boda Partizanu ovde, ali igrač ne može da kaže da mu je krivo što je dobro odigrao tu utakmicu.

- Ne mogu da kažem da mi je krivo, jer sam tom utakmicom skrenuo pažnju na sebe. Svaku utakmicu želim da odigram što bolje - rekao je igrač.

RepublikaFoto: Starsport
Slobodan Urošević i Ivica Iliev

Kako ćeš se izboriti sa pritiskom koji nosi igranje u Partizanu?


- Videćemo, nadam se da ću uspeti - kratko je odgovorio.

Sportski direktor Ivica Iliev je kazao da je Urošević dugo "na radaru" crno-belih, kako sadašnjeg stručnog štaba, tako i prethodnog.

- Napokon smo uspeli i napravili dogovor sa Napretkom. Veliko mi je zadovoljstvo da ga predstavim. Kada je reč o odbrambenim igračima, imam apsolutno poverenja u šefa stručnog štaba, jer nam je pokazao da tu nema greške. Sviđa mi se Slobodanov karakter, to je potrebno ovako velikom klubu. Videli smo da nije bitno samo igračko umeće, nego pobednički mentalitet i želja da se napreduje - rekao je Iliev.

Sportski direktor je kazao da dolazak novih odbrambenih igrača ne znači da će biti odlazaka na odbrambenim pozicijama.

RepublikaFoto: Starsport
Slobodan Urošević

Novinare je zanimalo kada će biti predstavljeno sledeće pojačanje.

- Mi nigde ne žurimo, mi sa ovim timom koji smo imali u prvom delu sezonu posle novih priprema ćemo biti još uigraniji i svaki igač će biti još kvalitetniji. Moramo da istaknemo činjenicu da više od pola prvog tima nije ni prošlo pripreme. Tek očekujem najbolja izdanja u drugom delu sezone.

Naravno da će doći još nekoliko igrača, ali ne previše. Ja verujem da ako uspemo da rešimo još nekoliko transfera, da će Partizan u sledećih šest meseci, ili godinu dana, svaki sledeći prelazni rok će imati samo eventualno dopunu. Želim da napravim ekipu da duži period ostane na okupu", rekao je Iliev.

On je kazao da se trudi da prelazni rok bude gotov do odlaska na Kipar, ali je istakao da tim neće "spuštati lestvicu" kada je u pitanju kvalitet pojačanja.

RepublikaFoto: Starsport
Slobodan Urošević i Ivica Iliev

- Ali, to su sve kvalitetni igrači, pod ugovorima sa svojim klubovima, i to ne ide tek tako. Kad imaju ugovore mnogo je teže. Mi smo navikli naše navijače da dovodimo igrače koji nisu realni za naše tržište. Sad nema nazad, moramo da podižemo lestvicu, sad treba da podižemo lestvicu - rekao je sportski direktor.

U srpskim medijima danas se pojavila informacija iz venecuelanskih medija da dolazi igrač koji se zove Hose Anhel Useče. Znači li to ime nešto direktoru?

- O imenima ne volim da pričam, ali sad kad nema ništa interesantno, mogu da prokomentarišem da prvi put čujem za tog igrača. Sigurno vi novinari morate da imate informacije, da menadžeri, agenti da podignu cenu, da skrenu pažnju na svog igrača. Svašta se radi u fudbalu, meni je to sasvim normalno. Ja sam siguran u svoje odluke. Videćete koje su potencijalne želje kada dođe do njihovih realizacija - rekao je Iliev.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading