Trojica Srba među 50 najvećih evropskih talenata!

Autor:

Sport

09.01.2018

15:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trojica srpskih fudbalera izabrana su od strane Evropske fudbalske unije (UEFA) među 50 najvećih talenata na kontinentu.

Sergej Milinković Savić

U to probrano evropsko društvo uvršteni su Luka Jović, član nemačkog Ajntrahta, zatim Sergej Milinković Savić iz Lacija i golman Benfike Mile Svilar, mada ga u UEFA i dalje vode kao Belgijanca.

Na sajtu UEFA u obrazloženju za Luku Jovića piše:

- U Jovićevom prvom klubu, Crvenoj zvezdi, direktor Zvezdan Terzić je rekao: "Jović će biti najbolji napadač Evrope". Sada pokazuje svoj talenat u Nemačkoj.

Što se tiče Sergeja Milinkovića Savića, stoji:

- Već 100 miliona evra vredni superstar u Italiji, vezista rođen u Španiji, koji je došao u Lacio preko Vojvodine i Genka, definitivno će biti uspešan fudbaler.

RepublikaFoto: instagram.com/svilar_fas
Mile Svilar

A, za Mileta Svilara, kojeg tek očekuje debi za reprezentaciju Srbije, u UEFA kažu:

- Niz nastupa u Ligi šampiona jesenas pokazali su golmanov nebrušeni talenat. Očekujemo da vidimo više od njega u 2018. godini.

Među 50 najvećih talenata su i, pored ostalih, Lion Bejli (Leverkuzen), Federiko Kijeza (Fiorentina), Fil Foden (Mančester siti), Ivan Ignjatijev (Krasnodar), Džastin Klajvert (Ajaks)... 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading