Iliev rastužio "Grobare": PRODAĆEMO EVERTONA I TAVAMBU!

Autor: Večernje novosti

Sport

08.01.2018

12:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev izjavio je da će klub skoro sigurno napustiti tandem koji je prirastao za srce "Grobarima" u proteklom periodu - Everton i Tavamba u slučaju dobrih ponuda imaju slobodan put iz Humske za inostranstvo.

RepublikaFoto: youtube.com/Danas Conference Center
Iliev smatra da klub može dosta da zaradi ove zime

Iliev je u razgovoru za "Novosti" objasnio da Everton ima vrlo jake ponude inostranih klubova, kao i da činjenica da zbog parnih kartona neće moći da igra prvi meč protiv Viktorije Plzenj ne ide u prilog njegovom ostanku.

- Everton ne može da igra u prvoj utakmici protiv Plzena, a logično je i normalno da trener cele pripreme uigrava tim za tu utakmicu. Zato ukoliko dođe adekvatna ponuda moramo da ga prodamo, jer on neće da produži ugovor koji ističe na kraju sezone. Da on može da igra prvu utakmicu ne bismo vagali uopšte, pošto je on sebe otplatio odavno. Sa njim definitivno ne možeš da uigravaš ekipu za sledeću sezonu, jer ako ode na leto ne znaš kako će ekipa da funkcioniše bez njega i zbog toga je realno pričati o prodaji ove zime - objašnjava Iliev.

Sportski direktor crno-belih je izjavio da je sada idealan trenutak da se proda kamerunski napadač Leandre Tavamba, pošto u klubu očigledno smatraju da je korpulentni špic dostigao vrhunac partijama u prvom delu sezone.

-  Tavamba je imao fantastičnu jesen. Ipak, on nije gol igrač što se videlo u poslednjih četiri-pet utakmica gde je promašio mnogo šansi. Igrač je koji mnogo znači, ali kada igraš sa njim ne možeš da menjaš sistem. Troši se na druge stvari, voli da igra, ne možeš ništa da rotiraš - ocenjuje Iliev.

On je najavio i pregovore sa Čelsijem oko otkupa ugovora Danila Pantića i poručio da želi da oformi ekipu koja će na leto biti uspešna u evropskim kvalifikacijama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading