Kupili ih za 40, prodali za 304 miliona – navijači Liverpula dali bi i duplo da su i dalje u klubu

Autor: I. V.

Sport

07.01.2018

10:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije sve u novcu, neke stvari se ne mogu kupiti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Felipe Kutinjo je prodat za 160 miliona evra

Kutinjo prolazi sredinom terena, upošljava Sterlinga na desnoj strani koji šalje loptu u sredinu gde je dočekuje Suarez koji je elegantno smešta u protivničku mrežu! Još jedan gol za Liverpool!

Vjerujemo da svakog navijača Liverpula boli kad pročita gornji pasus jer od juče niti jedan od ova tri igrača više nije stanovnik Enfilda. Suraz je otišao u Barcelonu pre tri i po godine, Sterling godinu kasnije, a Kutinjo je to učinio juče.

Sva trojica su u Liverpul stigla za 'sitniš' – Suareza je Liverpool platio Ajaksu 26,5 miliona evra, Inter je za Kutinja dobio 13 miliona, a Kuins Park Randžers je za Sterlinga, tada 16-godišnjaka, dobio 700 hiljada evra. Ukupno je Liverpul za njih dao 40,2 miliona evra.

A zaradio?

Fiksna odšteta za Kutinja je 120 miliona evra, ali verujemo da će se iznos popeti do svih 160 miliona s obzirom da je izgledno kako će bonusi biti ispunjeni. Barselona je Suareza platila 81,72 milion evra, a Mančester siti je za Sterlinga dao 62,5 miliona evra. Ukupno je to 304,22 miliona evra.

To znači da je Liverpul na ime ove trojice zaradio 'čistih' 264,02 miliona evra. Ali nekako verujemo da bi navijači Redsa radije videli prizor iz prvog pasusa ovog teksta nego novac na bankovnom računu kluba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading