Čitava Portugalija bruji, BENFIKINA TITULA IZ 2016. KUPLJENA?

Autor:

Sport

30.12.2017

12:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portugalski mediji podigli su veliku buru navodima da je Benfika umešana u veliko nameštanje utakmica tokom 2016. godine, a pod lupom javnosti su pobede "Orlova" nad Feirenseom i Rio Aveom, koje su doprinele da klub završi prvi na tabeli sa dva boda više od gradskog rivala Sportinga.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Utakmice Benfike pod lupom istražnih organa

Sumnjiva je minimalna pobeda nad Rio Aveom od 1:0. Navodno, Benfika je četvorici igrača Rio Avea platila da ne zapnu baš svom snagom na tom susretu.

Zanimljivo, kada je pre nekoliko dana objavljena i prva informacija o opsežnoj policijskoj istrazi o nameštaljkama u fudbalu takođe su se pominjala četvorica igrača Rio Avea. Samo što je tu sporan bio meč iz protekle sezone, kada je Rio Ave izgubio od Feirensea sa 1:2.

Iako je i naš Radosav Petrović igrao tu utakmicu, on nema veze sa mutnim radnjama koje su se ovom prilikom odigravale. Preciznije rečeno, igrači koji su osumnjičeni su golman Kasio, defanzivci Marselo, Nađak, pa i Roderik Miranda koji je u međuvremenu za 2.500.000 funti prešao u Vulverhempton, trenutnog lidera Čempionšipa.

Sve je otkriveno kada su kladionice nadležnim organima prijavile neuobičajeni šablon uplata. Čak oko 100.000 evra je neko želeo da uplati na pobedu Feirensea, a mediji dodaju da su uplate stizale i iz Kine.

Ispostavilo se kasnije da je sumnjiva i Rio Aveova utakmica sa Benfikom iz 31. kola sezone 2015/2016 kada su lisabonski Orlovi titulu osvojio sa dva boda više od Sportinga. Rio Ave je bio šesti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading