(VIDEO) 2017. IZMEĐU STATIVA: KO JE ZAČARAO GOLMANSKE MREŽE?

Autor:

Sport

31.12.2017

07:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najnezahvalnije mesto u fudbalu, i svim drugim sportovima sa golovima, svakako je ono među stativama. Ima trenutaka kada golmani briljiraju i kada odbrane nemoguće. Upravo takvi trenuci razdvajaju prosečne od najboljih golmana sveta, a pred vama su snimci najsjajnijih intervencija u 2017. godini.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sjajni refleksi i koncentracija presudni kod golmana

Manuel Nojer je dobar deo 2017. godine povređen pa je svojim kolegama pružio mogućnost da iskoče u prvi plan. Tu se izdvajaju EDERSON SANTANA DE MORAES, koji je pojačao Mančesetr siti i koji je već pokazao zašto ga je Pep Gvardiola doveo na Ostrvo. 

Brazilac će na licu imati podsetnik na dolazak u engleski fudbal, s obzirom da je u derbiju sa Liverpulom u sudaru sa Maneom dobio ožiljak na licu.

 

 

JAN OBLAK, Slovenac iz Atletiko Madrida se spominje kao prvi golman koji bi mogao da košta 100 miliona evra. Posle Davida de Hee i Tiba Kurtoe, koji sjajno brane u Premijer ligi, Oblak je još jedan fenomenalan odabir "jorgandžija" koji bi definitivno mogao da im se isplati, s obzirom da je PSŽ zainteresovan za Slovenca.
Naravno, kao i u većini slučajeva kada su golmani u pitanju, ne može da se zaobiđe ĐANLUIĐI BUFON koji je ostao bez trofeja Lige šampiona, iako je njegov Juventus igrao finale. Sigurno barem pola sveta pati što legendu i gospodina ove igre neće gledati na Svetskom prvenstvu u Rusiji. Italijan je proglašen za golmana godine.

Što se tiče srpskih golmana 2017. godinu svakako su obeležila dva čuvara mreže.

Na veliku scenu je stupio mladi MILE SVILAR, koji je prošao sve mlađe reprezentativne selekcije  Belgije, ali se cela fudbalska javnost u Srbiji nada da će zaigrati u dresu "orlova". Golman Benfike će pamtiti 2017. godinu pošto je postao najmlađi golman u istoriji Lige šampiona, u toj kategoriji smenivši Ikera Kasiljasa.
Godinu za pamćenje je imao i povratnik u Partizan VLADIMIR STOJKOVIĆ, koji je fenomenalnim odbranama i sa dosta uspeha branio mrežu crno-belih i reprezentacije Srbije. Stojković je proglašen i za najboljeg igrača po izboru FSS.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading