(FOTO) Fudbalske zvezde se brčkaju, dok SUBOTIĆ KOPA BUNARE U ETIOPIJI!

Autor:

Sport

25.12.2017

17:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaler Borusije iz Dortmunda rešio je da pauzu u Bundesligi iskoristi tako što će učestvovati u humanitarnim akcijama u Africi, dok se većina njegovih kolega odmara i provodi po egzotičnim destinacijama širom sveta.

RepublikaFoto: twitter.com/Neven Subotić
Subotić u humanoj misiji na afričkom kontinentu

Neven Subotić ima fondaciju, koja već neko vreme pravi bunare u Etiopiji, tamo gde se voda za piće smtra bogatstvom.

Čim su se Nevenu završile obaveze u klubu, požurio je u Etiopiju da obiđe lokalno stanovništvo i vidi kako teku radovi. On je otputovao u regiju Tigraj, gde je trenutno temperatura oko 40 stepeni Celzijusa, a čitavo područje ima hroničan nedostatak pijaće vode.

 - Ne volim da se izležavam na bazenu. Volim da dođem ovde, jer se osećam kao kod kuće. Svi smo ovde na istom zadatku, da deca imaju bolje uslove za život - rekao je Subotić.

Jedan od mesnih učitelja, koji pomaže u ovoj akciji Nevena Subotića je presrećan.

- Deca su satima išla da bi vodu odnela kući, pa zbog toga nisu dolazila u školu. Sada imamo vodu i svi mogu normalno da pohađaju nastavu.

Subotić je u ovoj akciji nastojao i da uposli domaće meštane i zbliži kroz ove humanitarne projekte.

- Deca imaju veliku moć - kaže Subotić i dodaje -Kada se u Nemačkoj suočim sa problemom, setim se ljudi ovde i shvatim da su moji problemi ništavni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading