KLUB NIJE POSLUŠAO LEGENDU: Gigs je pre 3 godine nagovarao Junajted da za sitniš kupi Mbapea!

Autor:

Sport

22.12.2017

10:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najtrofejniji fudbaler Mančester junajteda svih vremena Rajan Gigs otkrio je da je čelnicima kluba savetovao da kupe Kilijana Mbapea i Gabrijela Žesusa pre nego što su ova igrača postali svetske zvezde.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Niko nije hteo da posluša Gigsa

Gigs je istakao da je od odlaska Aleksa Fergusona 2013. godine, Junajted izgubio viziju i da njegove reči niko nije ozbiljno shvatio.

- Pre tri godine sam gledao i Mbapea i Žesusa. To su bila deca ogromnog potencijala. Šefu skautskog tima sam jednostavno rekao - "uzmi ih". Ako ko zna kako bi trebalo da izgleda fudbaler Junajteda onda sam to ja. Nisu me poslušali. Za svakog bi dali po pet, možda šest miliona funti. Mogli smo da ih uzmemo i na pozajmicu, pa bi kasnije odlučili da li da ih kupimo - rekao je Gigs i dodao:

- Savetovao sam da klub obezbedi njihove transfere kada postanu punoletni, a da ih pozajmi klubovima u kojima igraju. Tako je radio Junajted, dok je imao Fergija i viziju. To se izgubilo.

Mbape (18) je u letnjem prelaznom roku stigao na pozajmicu u PSŽ iz Monaka, a njegov transfer iznosi 180 miliona evra. Žesus je u januaru prošle godine došao u Mančester siti iz Palmeirasa za 33 miliona evra.

Gigs je rekao da Žoze Murinjo nije menadžer za Junajted.

- Da li je on menadžer za Junajted? Nije. Međutim, nije bilo izbora. Klub je želeo da se što pre vrati u vrh i Žoze je naravno bio apsolutno opravdano rešenje. Mislim da bih ja bio dugoročnije rešenje jer znam ovak klub i znam igrače - istakao je Velšanin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading