STOJKOVIĆ: Najbolje tek dolazi, braniću i posle Rusije!

Autor:

Sport

17.12.2017

14:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Golman Partizana i prvi čuvar mreže fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Stojković, imao je blistavu 2017. godinu, najzaslužniji je što su crno-beli prvo izborili plasman u Ligu Evrope, potom i evropsko proleće, a bez dileme bio je "prvi među jednakima" kada su u pitanju zasluge za plasman državnog tima na Mundijal u Rusiji.

RepublikaFoto: Starsport
Vladimir Stojković

Iz tog razloga praktično je izvesno da će dobiti "Zlatnu loptu" FS S za najboljeg fudbalera 2017. godine, kao prvi golman laureat otkad je ustanovljeno ovo priznanje.

- Zadovoljan sam, bila je ovo godina za pamćenje. Jedino ostaje žal za kiksevima u prvenstvu, jer smo izgubili bodove u ligi koja nam donosi Evropu. Sigurno da su plasman u eliminacionu fazu Lige Evrope i odlazak na Mundijal dve stvari po kojoj ću pamtiti ovu godinu. Nije moglo bolje - rekao je Stojković Tanjugu.

RepublikaFoto: Starsport
Vladimir Stojković

On je najavio promene u 2018. godini, ali nije želeo ništa preciznije da priča na temu potencijalnog transfera u drugi klub, samo je istakao da mu je minutaža u predstojećem periodu najvažnija.

Uprkos tome što ima 34 godine, Stojković tvrdi da "ono najbolje" tek dolazi i istakao koje kolege najviše ceni.

- Tek ulazim u najbolje golmanske godine. Što si stariji više dobijaš na kvalitetu. Van der Sar je recimo najbolje stvari u karijeri počceo da radi u 36. godini, prešao u Mančester, osvojio Ligu šampiona sa 38. Sviđaju mi se Bufon i Handanović, dobar je isto i Ščesni, pa i Ter Štegen - naveo je Stojković.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Stojković

Na pitanje da li razmišlja da posle Mundijala u Rusiji prepusti mesto na golu reprezentacije nekom od mlađih kolega (Rajković, Svilar, Dmitrović) Stojković je uzvratio kontrapitanjem.

- Na osnovu čega bih ja ustupio mesto u reprezentaciji nekom mlađem golmanu posle Svetskog prvenstva? Dok si najbolji treba da igraš, a ako to budem bio ja, braniću i posle Rusije. Ali, dobro, evo obećavam da ću se povući iz reprezentacije ako osvojimo Mundijal - sa osmehom je rekao golman koji je na golu Srbije stajao 78 puta, više nego ijedan drugi golman u istoriji, bez obzira kako se zavala zemlja čiji je Srbija bila deo.

RepublikaFoto: Starsport
Stojković sa naslednikom

Stojkoviću će Mundijal u Rusiji biti treći u karijeri. Prvo je 2006. godine u Nemačkoj bio treći golman, 2010. godine u Južnoj Africi branio je na sve tri utakmice, a pamtiće se njegov odbranjeni penal Lukasu Podolskom u pobedi protiv Nemačke 1:0.

- Imamo zanimljivu grupu, Brazil, Švajcarska, Kostarika, atraktivna je, a opet može da se igra. Biće teško, ali veliki je uspeh i što smo se kvalifikovali za Svetsko prvenstvo. Prolazak grupe bi bio isti uspeh kao i odlazak na sam Mundijal. Iz naše skromnosti smo prošli i sve što dalje uradimo biće šlag na tortu. Već sada smo dotakli nebo plasmanom u Rusiju. Ne razmisljam o rivalima, kad dođe vreme baviću se njima  - poručio je Stojković.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading