Vučelić o napadu na ekipu TV Partizan: Ovo je presedan

Autor: Novosti

Sport

07.12.2017

21:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovako nešto nikada nismo doživeli. Dok ne saznamo pozadinu možemo da pomišljamo da je u pitanju navijačka ostrašćenost – rekao je predsednik kluba iz Humske.

RepublikaFoto: Starsport
Milorad Vučelić

Snimatelj TV Partizan Nemanja Petrović i montažer Filip Balać brutalno su pretučeni dva sata pre utakmice Dinamo - Partizan ispred hotela "Premijer Palas" u centru Kijeva! Jedini razlog napada na dvojicu momaka koji nisu imali nikakva obeležja na sebi je to što je grupa od sedam, osam huligana maskiranih šalovima i fantomkama čula kako razgovaraju na srpskom jeziku.

Posle pitanja da li su Srbi, praktično i pre bilo kakvog odgovora usledio je napad, koji je trajao oko dva minuta. Huligani su se zatim razbežali, a Petrović i Balać su potražili pomoć u hotelu 50-ak metara od mesta incidenta, gde je bila smeštena ekspedicija srpskog šampiona. Nešto kasnije oni su medicinski zbrinuti i srećom prošli su bez ozbiljnijih povreda.

- Ovo je jedan uznemirujući događaj koji nas je sve potresao. Neću da dajem neke političke i ideološke naznake, ali ovako nešto nikada nismo doživeli. Momci su brutalno napadnuti u neposrednoj blizini hotela. Dok ne saznamo pozadinu možemo da pomišljamo da je u pitanju navijačka ostrašćenost. Ovo je nešto što je presedan, vrlo mi je žao, učinićemo sve da dvojici pretučenih momaka pomognemo na svaki način - istakao je predsednik Partizana Milorad Vučelić neposredno posle incidenta.

Da cela priča gotovo izvesno ima političke i ideološke primese moglo bi se zaključiti i po incidentu koji se dogodio veče pre odigravanja utakmice. Tada su takođe u centru grada napadnuta četvorica članova Partizanove ekspedicije, koje je 20-ak huligana gađalo signalnim raketama.

Kada su pokušali da pronađu spas u taksiju koji se nalazio na ulici izgrednici su palicama i štanglama demolirali vozilo, ali je sreća bila uz njih pošto se u tom trenutku pojavilo policijsko vozilo, pa je agonija prekinuta, a momci su kasnije bezbedno stigli do hotela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading