Đukić svestan svih mana: OVAKVA ODBRANA NAS NEĆE DALEKO DOVESTI!

Sport

07.12.2017

20:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Partizana Miroslav Đukić bio je vidno nezadovoljan nakon poraza njegovog tima od Dinama u Kijevu rezultatom 4:1. Šef struke crno-belih je svestan da sa ovakvom igrom u odbrani njegov tim nema šta da traži u nokaut-fazi takmičenja.

RepublikaFoto: www.partizan.rs
Đukić nije imao razloga za zadovoljstvo u Kijevu

- Mogu samo da čestitam protivniku. Mi nismo igrali dobro u defanzivni, pogotovo tih 10-15 minuta gde smo primili dva gola. Nemoguće je pobediti ili bilo šta uraditi u Evropi kada nemate defanzivu. Pogotovo kada smo posle 30 minuta gubili 3:0 - počeo je analizu susreta Miroslav Đukić.

- Uspeli smo da postignemo gol, hteli smo da se vratimo, imali smo stopostotnu šansu u drugom poluvremenu, ali je nismo iskoristili. Posle je sviran penal za koji mislim nije bio, ali to nije bitno. Moramo da popravimo defanzivnu sigurnost ako mislimo da uradimo nešto u Evropi - rekao je Đukić novinarima u Kijevu.


Đukić, naravno, nije mogao da bude zadovoljan igrom poslednje linije tima. I sam je svestan da sa ovakvim mekanim pristupom neće biti rezultata u nokaut-fazi Lige Evrope.

- Zaista smo veoma lako primili te golove, dozvolili protivniku da se preko duplih pasova maleten ušetaju u gol. To je nedopustivo. Nismo bili koncentrisani, nismo bili blizu protivnika. Zaista je teško pobediti ovakvog protivnika ako niste uradili defanzivno šta treba. Ako nisi čvrst defanzivno, zaista nema šta da tražiš u Evropi - rekao je Đukić.

Nakon opservacije novinara da je Partizan prvi put ove sezone u potpunosti nadigran u jednom evropskom meču, Đukić se indirektno dotakao i mogućnosti da klub iz Humske angažuje neko pojačanje u zimskom prelaznom roku.

- Kada izgubite 4:1, ne možete biti zadovoljni. Mnoge stvari nisu funkcionisale. Nije sad Dinamo napravio ne znam ja šta što se tiče igre, samo su iskoristili našu nepažnju i svoje šanse, to što nismo bili čvrsti i agresivni u defanzivni. U polju to nije bila tolika fudbalska razlika, ali u zadnjim metrima jeste. Tu su kažnjavali sve naše greške. Partizan će se pojačati gde god bude mogao, ali o tom-potom. O tome ćemo razmišljati kasnije - rekao je Đukić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading