SPREMA SE BOMBA: Partizan dovodi OZBILJNO POJAČANJE za Ligu konferencija!

Autor: Republika

Sport

28.07.2021

12:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekipu iz Humske čeka revanš sa DAC-om u Dunajskoj stredi u sklopu kvalifikacija za Lige šampiona.

RepublikaFoto: Starsport
Igrači Partizana

U slučaju da prođe sve po očekivanom i Partizan se suoči sa Sočijem u trećem kolu, uprava planira da dovede krilo Tventea Kvisnija Meniga.

Da su preduzeti konkretni koraci ka angažovanju Meniga potvrdio je u izjavi za holandske medije tehnički direktor kluba iz Enšedea, Jan Štrojer.

- Interes postoji, ali to ne znači da je Mening otišao. Sve je u početnoj fazi. Ponuda mora biti interesantna Tventeu. U suprotnom, od posla neće biti ništa - pojasnio je Štrojer, bez navođenja koliko je viceprvak Srbije spreman da plati momka koji je minule sezone odigrao 32 utakmice, postigao osam golova i dodao dve asistencije.

Od tih osam dva je Menig dao na "Johah Krojf areni“, za pobedu Tventea nad Ajaksom početkom decembra (2:1). Bila je to na neki način Kvinsijeva osveta klubu iz rodnog grada, pošto je sedam godina izučavao lekcije u mlađim kategorijama velikana iz Amsterdama, ali nije dobio pravu šansu među Kopljanicima. Biografija pokazuje da je u prvom timu Ajaksa skupio pet mečeva i jednom bio strelac.

Kalio se u mladom timu najpopularnijg holandskog kluba, kao i u Cvoleu, pred kraj letnjeg prelaznog roka 2017. prodat je Nantu, Francuzi ga slali na pojamice engleskom Oldamu i opet Cvoleu, da bi 2019. potpisao za Tvente. Bio je redovan na spiskovima mlađih kategorija holandske reprezentacije, a u Enšedeu je ponovo zaličio na fudbalera iz Ajaksove fabrika talenata.

Zato nije ni čudo što mediji u zemlji Lala navode kako interesovanje Partizana nije jedino i dodaju da je i sam Tvente raspoložen da mu ponudi nastavak saradnje. Postojeći ugovor Kvinsija Meniga ističe za godinu dana, ovo je poslednja šansa da klub zaradi njegovom prodajom, imajući u vidu da je pre nekoliko meseci odbio predlog novog ugovora.

Specijalizovani sajtovi procenjuju da je Menigova vrednost na tržištu oko 900.000 evra. Reklo bi se da je pristupačan crno-belima, ako se zna da su bili spremni da plate Eupenu 1.500.000 evra za slobodu Žilijena Ngoja. Možda će sad imati više sreće.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading