ČAST I PRIVILEGIJA JE ŠTO SAM GA POZNAVAO: Mrkela skrhan zbog SMRTI LEGENDE!

Autor:

Sport

26.07.2021

13:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sportski direktor Fudbalskog kluba Crvena zvezda Mitar Mrkela je potrešen zbog smrti legende crveno-belih Ivana Toplaka.

RepublikaFoto: fkcrvenazvezda
Mitar Mrkela

- Napustio nas je veliki čovek koji je obeležio čitavu epohu u Crvenoj zvezdi, a mnogo je dao i srpskom i jugoslovenskom fudbalu. Imao sam tu privilegiju i čast da sam ga poznavao i učio od njega. Toplak je bio primer vrhunskog znalca, stručnjaka i pravog pedagoga- rekao je Mrkela za klupski sajt.

Nekadašnji fudbaler i trener Crvene zvezde Ivan Toplak preminuo je danas u Mariboru u 90. godini.

Toplak je bio i selektor olimpijske reprezentacije Jugoslavije koja se 1984. okitila bronzom, a deo tog tima bio je i Mrkela.

- Bio mi je selektor u olimpijskoj reprezentaciji kada smo osvojili bronzanu medalju u Los Anđelesu 1984. godine. Odlično je vodio tu sjajnu generaciju u kojoj su pored mene bili igrači poput Dragana Stojkovića Piksija, Bore Cvetkovića, Jovice Nikolića i mnogih drugih izvanrednih fudbalera- rekao je Mrkela.

- Taj uspeh će zauvek ostati upisan u fudbalskoj reprezentativnoj istoriji. Ivan Toplak će mi zauvek ostati u sećanju- dodao je on.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading