STANKOVIĆ MORA DA PRONAĐE REŠENJE: Zvezda bez gola iz igre 341 minut

Autor:

Sport

23.07.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-beli su poslednji pogodak iz akcije dali 19. maja 2021. protiv Metalca (5:1), kada je mrežu zatresao Gelor Kanga u 49. minutu utakmice.

RepublikaFoto: Starsport
Dejan Stanković

Doživela je Crvena zvezda neuspeh u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija protiv Kairata i iz Almatija se vraća s minusom od 2:1.

Pored poraza, crveno-beli su u Kazahstanu produžili jedan neprijatan post, jer su sada na 341 minutu bez datog gola iz igre! Poslednji put kada su se izabranici Dejana Stankovića radovali pogotku iz igre bilo je 19. maja 2021. protiv Metalca (5:1), kada je Gelor Kanga u 49. minutu zatresao mrežu gostiju iz Gornjeg Milanovca na Marakani.

BEZ MUNICIJE

Serija nekadašnjeg prvaka Evrope i sveta nastavila se 25. maja ove godine protiv Partizana u finalu Kupa Srbije, a iako je zabeležena pobeda posle penala, uz osvojen trofej, lopta 120 minuta nije završila iza leđa Vladimira Stojkovića. Usledila je pauza u našem fudbalu od skoro mesec i po dana, a novo razočaranje usledilo je protiv Vojvodine. Gosti iz Novog Sada odoleli su 90 minuta u Beogradu iako je domaćin imao 14 šuteva, od čega je pet završilo u okviru gola Nikole Simića, koji je uspešno spustio rampu. Na kraju se dogodio i Kairat, ali ni u sredu osvajač duple krune nije blistao jer su samo dva udarca išla ka okviru gola žuto-crnih za 90 minuta, a mreža domaćih zatresla se posle autogola Hrvata Dina Mikanovića.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Crvene zvezde pred navijačima

U čemu je problem, odnosno zašto puleni popularnog Dekija ne mogu da daju gol iz igre, u razgovoru za Srpski telegraf analizirao je Darko Pančev, legendarni napadač Crvene zvezde.

PREVIŠE KOMBINACIJA

- Mislim da Dejan Stanković dosta tumba, pravi kombinacije bez uspeha i očigledno nije pronašao pravu crtu, pre svega svojim napadačima - rekla je nekadašnja Zlatna kopačka Starog kontinenta iz 1991, a potom i dodatno pojasnila stvari.

- Iz moje golgeterske tačke, kada već stavljaš Pavkova u ekipu, onda ekipa treba da igra po boku više i da uslede centaršutevi ka Milanu, koji je u vazdušnim duelima dominantan. A ako uđe neko drugi, poput Dionija, onda mora da se proba nešto drugo jer je drugačiji tip špica.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Darko Pančev sa našom novinarkom Zoricom Radulović

Čuveni Makedonac izneo je mišljenje i o kompletnoj utakmici, a posebno mu je u oko upalo prvo poluvreme, koje je završeno vođstvom Kairata od 1:0.

- Gledam celu utakmicu, svakako je moj utisak da je prvo poluvreme ispod svakog nivoa, dok je drugo za pohvalu. Ne bih ulazio u dublje analize, ne izgleda baš nešto loše, ali trenutno je to korektno, mogao bi da se napravi rezultat - zaključio je Darko Pančev.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading