PARTIZAN USPEŠNO STARTOVAO: Minimalna pobeda u Humskoj, Dunajska Streda izbegla DEBAKL!

Autor: Republika

Sport

22.07.2021

18:01 >> 21:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Golom Lazara Markovića je Partizan došao do pobede u prvom duelu dvomeča kvalifikacija za Ligu konferencija protiv Dunajske Strede.

RepublikaFoto: Starsport
Strelac jedinog gola Lazar Marković

Lep početak Partizana na evropskom putu do Lige konferencija.

Glavni utisak sa meča jeste da je bar još dva ili tri gola trebalo da bude u mreži DAC-a. Nažalost, ušao je samo jedan šut u mrežu, strelac je bio Lazar Marković u 19. minutu.

Crno-beli su od prvog napada krenuli poletno, uigrano i rešeno da što pre postignu gol i iskoriste prednost domaćeg terena. U prvom napadu je bila i prva konkretna šansa preko Danila Pantića, ali na ovom meču sjajni golman DAC-a Jedlička je bio na mestu.

Nizale su se prilike iz minuta u  minut, Rikardo Gomeš je bio uporan, međutim Jedlička je uvek uspevao da brzim refleksima spreči pogodak. Vujačić je prebacio ceo gol posle šuta iz okreta i lošeg zahvatanja lopte. Nemanja Jović je imao momente oklevanja u drugom poluvremenu, Bibras Natho je imao lukav šut u sredini drugogo poluvremena, ali je Jedlička uvek bio na vrhuncu zadatka.

Na drugoj strani, Stojković je mirovao, Partizanova je bila na vrhuncu u odbrani, naročito u vazdušnim duelima i prekidima.

Drugi duel se igra za sedam dana u Slovačkoj. 

2. POLUVREME

- Kraj meča!

- 90. minut - Za kraj ulazi maldi potencijal Marko Milovanović, izlazi Rikardo Gomeš.

- 81. minut - Taivo posle jačeg starta ne može da nastavi meč, menja ga Šarani.

- 74. minut - Holender umesto Markovića, Šćekić umesto Jojića.

Kod Dunajske strede izlazi Balić, ulazi Nđije.

- 71. minut - Prilika za Partizan posle perioda usporene igre. Natho je šutirao po zemlji sa 13-14 metara pokraj desne stative, Jedlička maksimalno koncetrisan i pored brojnih saigrača koji su ga markirali. Posle intervencije, Rikardo natrčava i šutira pred samim golom, međutim nije mogao da prebaci golmana DAC-a.

- 70. minut - Opasan centaršut Brunetija, Saničanin na mestu.

- 62. minut - Bibras Natho ulazi u igru, izlazi Nemanja Jović. Dvostruka izmena na drugoj strani Ciganiks i Nebila umesto Momua i Fabrija.

- 59. minut - Marković nastavlja sa pametnim proigravanjima, Urošević Lazarovu asistenciju šalje snažno preko gola.

- 51. minut - Jovićevo oklevanje pred golom Dunajske strede upropastilo je sjajan kontrapanad i dugu loptu Markovića sa desne na levu stranu. 

- 49. minut - Centaršut Vere, Taivo utrojen, Vujačić izbacuje.

- Počelo je drugo poluvreme! 

     1. POLUVREME

- Kraj prvog poluvremena! 

- 45. minut - Šansa za Jojića! Dupli pas sa Markovićem, Jojić nedovoljno jako šutira sapeterca, dovoljno za još jednu odbranu Jedličke.

- 44. minut - Taivo dobija žuti karton posle neartikulisanog šamara Vujačicu prilikom građenja. 

- 42. minut - Dunajska streda ne predstavlja dostojnog rivala za sada. Bez konkretnih napada i ideja u ofanzivi.

- 36. minut - Jedlička nerešiva enigma za Rikarda. Napadač Partizana ponovo opasan, ali golman DAC-a uvek na mestu.

- 29. minut - Rikardov udarac glavom tik pored gola! 

- 23. minut - Jojić ubacuje loptu iz slobodnjaka pravo do Vujačića, čiji pokušaj glavom ide preko gola.

- 19. minut - GOOOOOOOOL! 1:0! Lazar Marković! Neometan šut sa 14 metara desnom nogom za vođstvo Partizana posle pet velikih šansi! 

 

 

-18. minut - Gomeš na centaršut Jovića pokušava "štiklom", pored gola.

- 13. minut - Partizan nastavlja sa ogromnim šansama! Rikardo se nameštao i šutirao neometano sa 11 metara, ali Jedlička fenomenalno brani na startu. Nekoliko sekundi kasnije lopta naleće Joviću na Makazice, međutim šut mladog igrača Partizana nedovoljno precizan.

- 10. minut - Napadač Taivo pokušava, ali pravo u Stojkovića.

- 8. minut - DAC upućuje prvi šut. Šefer pokušava levom nogom sa 17 metara, ali daleko pored gola.

- 4. minut - Ponovo velika prilika! Posle kornera kreće niz intervencija glavom, Rikardo pokušava makazicama, posle čega se lopta odbija do Vujačića pred samim golom, ali defanzivac crno-belih loše zahvata loptu i šalje preko gola! Kolosalna prilika! 

- 2. minut - Prvi napad i prva ozbiljna šansa Partizana! Jović sjajno proigrava Pantića koji iz drugog plana uleće u srce šesnaesterca i šutira, ali Jedlička odličnom intervencijom spasava DAC. 

- Meč je počeo! 

Partizan (4-2-3-1): Stojković – Miljković, Vujačić, Saničanin, Urošević – Jojić, Zdjelar – Marković, Pantić, Jović – Rikardo.

DAC Dunajska Streda (5-3-2): Jedlička - Vera, Kružliak, Beskorovajni, Bruneti, Momou - Fabri, Šafer, Balić - Divković, Taivo.

 

Izabranici Aleksandra Stanojevića kreću na put ka evropskim takmičenjima sa svog stadiona.

Činjenica je da se radi o kvalifikacijama za trećerangirano evropsko takmičenje, ali svaka pobeda i učešće srpskih klubova na evro-sceni doprinosi rastu koeficijenta naše lige.

Za DAC se vezuje reputacija jednog od "čeda" mađarskih vlasti, pošto je Dunajska Streda u neposrednoj blizini Mađarske sa velikim brojem pripadnika te nacionalne manjine u Slovačkoj.

Partizan je impresionairao na prvom meču Superlige Srbije protiv Proletera u Novom Sadu, pobedivši 4:0. Dodatni razlog za optimizam Grobara daje fenomenalna povratnička partija Rikarda Gomeša, koji je postigao prva dva pogotka na "Karađorđu" i to na vrlo efektan način.

Strateg Partizana Aleksandra Stanojević je analizirao igru DAC-a:

– Kvalitetna ekipa, zemlja je u fudbalskom usponu. Igraju u sistemu 3-5-2 koji ne menjaju. Imaju 23 stranca i samo dva domaća igrača. Znamo kako igraju i znamo kako ćemo mi da odigramo.

Partizan nažalost neće računati na Brežančića, Obradovića i Živkovića. Sejduba Suma je u sastavu i pored odustvovanja protiv Proletera.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading