ERIKSEN SE VRAĆA NA TEREN, ALI NE U INTER?! Povratak Danca samo pod JEDNIM USLOVOM!

Autor: Republika

Sport

22.07.2021

17:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Planeta kao da je stala na trenutak kada je Kristijan Eriksen pao na travu "Parkena".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kristijan Eriksen

Prva zvezda Danske se samo srušila i bezpomično ležava usred meča protiv Finske na otvaranju Evropskog prvenstva.

Ono što je bilo dobro jeste da je Eriksen pokazao znake života i brzo prevezen u bolnicu. Posle lekarske intervencije i oporavka bilo je izvesno da je karijera kvalitetnog Danca gotova. 

Desetak dana po kraju Eura pojavila se vest da bi Eriksen mogao da se vrati u profesionalni fudbal! Ipak, postoji vrlo bitna tačka spoticanja između Kristijana i Intera. 

Zastoj srca je primorao da se asu nero-azura pripiše upotreba defibrilatora. Inter bi gda vrlo rado vratio, ali isključivo ukoliko prestane da koristi defibrilator. Ista pravila imaju i ostali italijanski klubovi.

- Kristijan Eriksen neće moći da dobije zeleno svetlo da opet zaigra u Italiji ukoliko mu ne bude uklonjen defibrilator - izjavio je jedan od doktora pri Fudbalskom savezu Italije, Frančesko Brakonaro, za tamošnji radio Kis Kis.

Italijani su postali vrlo rigorozni kada je u pitanju zdravlje fudbalera, pošto je 2012. godine tokom utakmice preminuo 25-godišnji vezista Livorna Pjermario Morozini, a 2018. 31-godišnji kapiten Fiorentine Davide Astori umro je u snu uoči utakmice s Udinezeom.

Kada je reč o Eriksenu, svakako je veliko pitanje hoće li Danac uopšte izabrati da ponovo igra čak i da dobije dozvolu lekara.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading