IZNENAĐUJUĆ TRANSFER: Boaći otišao u NAJRASISTIČKIJI klub na svetu, pridružio se ljubimcu Grobara!

Autor:

Sport

20.07.2021

20:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši napadač Crvene zvezde Ričmond Boaći ima novi klub.

RepublikaFoto: Starsport
Ričmond Boaći

Boaći je pojačao izraelskog velikana Beitar iz Jerusalima.

Napadač iz Gane je potpisao ugovor na godinu dana, uz opciju da se saradnja produži za još 365 dana.

Boaći je stigao kao slobodan fudbaler nakon što mu je istekao ugovor u poljskom Gornjiku, koji je na njegovo mesto doveo legendarnog Lukaša Podolskog.

Beitar iz Jerusalima je jedan od najkontroverznijih klubova na čitavom svetu. Pristalice Beitera su ogromni mrzitelji Arapa, pa za klub tokom dugogodišnje istorije nije zaigrao nijedan fudbaler arapskog porekla. 

Navijači jerusalimskog velikana su veliki desničari i ekstremisti. Pre desetak godina vlasnik kluba bio je Rus, koji je odlučio da dovede dvojicu čečenskih fudbalera muslimanske veroispovesti. Navijači su bili besni, organizovali su konstantne proteste, a čak su i zapalili klupske prostorije.

Zato je još zanimljivije da je od prošle godine vlasnik Beirata Arapin. Šeik Hamad bin Kalifa Al Najhan lan kraljevske porodice iz Ujedinjenih Arapskih Emirata kupio je polovinu vlasničkih deonica kluba i obećao ogromna ulaganja u narednim godinama.

Beitar je proteklu sezonu završio na osmom mestu, a sa ogromnim ambicijama ulazi u novu. Za trenera je postavljen brat Ronalda Kumana, Ervin Kuman. Takođe, stigla su i brojna pojačanja, jedno od njih je i bivši ofanzivac Partizana Marko Janković..

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading