NISAM VEZAN ZA SRBIJU: Dragović došao u Crvenu zvezdu, ali DOMOVINA mu NIJE Beograd!

Autor: Republika

Sport

20.07.2021

07:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najjače pojačanje Crvene zvezde u prethodnih nekoliko godina Aleksandar Dragović ističe da Srbiju voli samo zbog dede koji se odavde otisnuo u Beč.

RepublikaFoto: FK Crvena zvezda
Aleksandar Dragović

Doskorašnjeg štopera Bajer Leverkuzena za Srbiju vezuje samo deda, kako i sam ističe. Rođen je u Beču, oseća se kao Austrijanac, a bilo kakve mogućnosti da zaigra za "Orlove" ne postoje.

- Slabo sam bio vezan za Srbiju. Ja volim Beč, tamo sam rođen, tamo ću živeti i posle fudbala. To je moj grad... U Srbiju sam dolazio samo na derbi. Jezik sam naučio zbog dede, mama slabo govori naš jezik. Tako da nije postojala šansa da zaigram za Srbiju. Uvek sam bio zadovoljan i srećan što igram za Austriju. Tamo sam prošao celu akademiju, oni su mi sve dali. Mada sam se ja pokazao na terenu, nisu me odabrali što sam lep i zgodan. Morao sam da se pokažem. Srbija jeste u mom srcu zbog dede, ali je Austrija – Austrija - govori Dragović u intervjuu u za "Mozzartsport".

Uprkos balkanskom poreklu, nije smatran građaninom drugog reda, niti je imao ikakve probleme:

- Nisam imao probleme što se prezivam na ’ić’. Mada ja retko imam problema. Volim da se zezam i pijem kafu sa svima. Svi smo isti, imamo dve ruke i dve noge. Da li si Srbin, Bosanac, Albanac ili iz Afrike... Svi imamo dušu. U svim zemljama imaš neke loše ljude, što hoće da te prevare i ukradu - ističe Dragović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading