PRED DVOMEČ U LŠ: Gazda Kairata jedva čeka da vidi Terzića

Autor:

Sport

20.07.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kairat Baranbajev je veliki prijatelj sa generalnim direktorom crveno-belih. Ipak, nije nam obećao posebne premije ako prođemo dalje, kaže Rade za Srpski telegraf.

RepublikaFoto: FK Crvena zvezda
Zvezdan Terzić

Fudbaleri Crvene zvezde će u sredu na Centralnom stadionu u Almatiju protiv starog dužnika Kairata (16.00, RTS 1) igrati prvi meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a glavna prepreka na putu do gola biće im štoper Rade Dugalić (28), u poslednje dve i po godine komandant odbrane prvaka Kazahstana. Rođeni Nišlija dominira u skoku sa 192 centimetra visine, jak je i na zemlji, a za čitaoce Srpskog telegrafa otkriva da ne čekaju nestrpljivo samo igrači da utakmica počne.

- Gazda našeg kluba Kairat Baranbajev je veliki prijatelj sa Zvezdanom Terzićem, još od dvomeča Kairata i Zvezde iz jula 2015, tako da jedva čeka da opet vidi i ugosti generalnog direktora crveno-belih. Isto tako, raduje se i dolasku u Beograd na revanš, gde će mu sigurno biti uzvraćeno gostoprimstvo. Ipak, gazda nam nije obećao posebne premije ako izbacimo Zvezdu - ističe popularni Dugi za naš list i dodaje da u redovima kazaškog prvaka niko više i ne spominje duele sa prvakom Srbije od pre šest godina.

Deki: Žreb je bio povoljan

Svoje viđenje žreba, odnosno potencijalnih protivnika u vidu Alaškerta i Šerifa, dao je i Dejan Stanković, trener Crvene zvezde.

- Žreb je bio povoljan, ali ne mogu ništa da pričam o tome. Cilj Zvezde je jasan, ne može da se igra Ligu šampiona ako se ne pobeđuju šampioni. U žrebu za treće kolo moglo je da bude i jačih protivnika, ali ćemo tome početi da razmišljamo kada odigramo ova dva finala, koja su ispred nas (dvomeč sa Kairatom) - rekao je Deki.

- Igrački kadrovi u obe ekipe su se skroz promenili, jednostavno nema mesta vraćanju u prošlost. Biće ovo potpuno drugačiji dvomeč. Zvezda ima vrhunske igrače, da nije tako, ne bi ni bila tu gde jeste. Svakog od njih poštujemo, ali ih se ne bojimo - objašnjava Dugalić i naglašava da bi 25 Kairatovih takmičarskih mečeva u novoj sezoni, koja je za njih startovala 3. marta, mogli da budu prednost u sredu.

RepublikaFoto: instagram.com/dugalicrade
Rade Dugalić

- Naravno da je za nijansu bolje kada, pred utakmice u kvalifikacijama za Ligi šampiona, imate domaće prvenstvo u punom jeku, ali ne bih rekao da je to ključna prednost za nas. Verujem i da je Zvezda spremna izašla iz pripremnog perioda. Što se vremenskih uslova tiče, ovih dana je i u Almatiju 35 stepeni.

Delije - koreografija od 90 minuta

Foto: fkcrvenazvezda
Isplanirana koreografija Delija

Delije planiraju da još jednom pomere granice u navijačkom svetu, a posebno u Srbiji. Najvatrenije pristalice Crvene zvezde će na severnoj tribini napraviti koreografiju koja će trajati svih 90 minuta tokom utakmice protiv lučanske Mladosti (subota, 21.00) u drugom kolu Superlige Srbije. Naime, jedan deo tribine biće obučen ceo u crveno, a drugi u belo.

Rade je za kraj istakao da jedva čeka revanš u Beogradu 28. jula, iako zbog kazne UEFA crveno-bele neće moći da bodre delije, već samo deca iz osnovnih škola.

- Svaki igrač sanja da istrči pred punu Marakanu, to i jeste lepota i čar fudbala, posebno sada kada su posle više od godinu dana vraća publika na stadione. Deca su ukras sveta, tako da verujem da će napraviti odličnu atmosferu u revanšu - zaključuje defanzivac Kairata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading