(VIDEO) De Kolo i Gist igrači nedelje u Evroligi

Autor:

Sport

02.12.2017

16:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši CSKA iz Moskve i Panatinaikosa, Nando de Kolo i Džejms Gist proglašeni su za najkorisnije igrače desetog kola Evrolige, objavljeno je na sajtu tog takmičenja.

RepublikaFoto: euroleague.net
De Kolo je bio nezadrživ protiv Barselone

De Kolou je ovo bio čak 12. put da je stigao do priznanja MVP kola Evrolige, dok je Gist prvi put proglašen za najkorisnijeg košarkaša.

CSKA je u desetom kolu pobedio Barselonu sa 92:78, a De Kolo je upisao 18 poena, 11 asistencija i četiri ukradene lopte što mu je donelo indeks korisnosti 30.

Isti indeks je imao i Gist u pobedi Panatinaikosa nad Malagom sa 82:71. On je ubacio 17 poena, imao je i 11 skokova, dve asistencije, jednu ukradenu loptu.

Najveći indeks korisnosti u okviru 10. kola, 32, imao je košarkaš Real Madrida Luka Dončić u šokantnom porazu njegove ekipe od Crvene zvezde (83:87). Slovenački reprezentativac je meč završio sa 20 poena, pet asistencija i tri ukradene lopte, a čak 10 faulova su košarkaši Crvene zvezde načinili nad njim.

Igrač Efesa, naš Vladimir Štimac, sakupio je 29 indeksnih poena u pobedi njegove ekipe nad Milanom 73:68, a upravo je Štimac u odlučujućim trenucima doneo pobedu "Pivarima" nad ekipom Armanija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading