NEĆE SE PONOVITI 2015: Grof GRMI - Dekijeva Zvezda RUŠI Kairat!

Autor:

Sport

16.07.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tim prvaka Srbije neuporedivo je kvalitetniji od onog koji sam ja vodio pre šest godina protiv Kazahstanaca, poručuje Miodrag Božović za Srpski telegraf.

RepublikaFoto: Starsport
Miodrag Grof Božović

Fudbaleri Crvene zvezde igraće u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Kairata u sredu u Almatiju (16.00) i Beogradu 28. jula (20.30), što će biti savršena prilika za revanš s kamatom žuto-crnima. Delije i dan-danas imaju košmare na pomen kluba iz nekadašnje kazaške prestonice, koji je (ne)očekivano izbacio crveno-bele već u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope pre šest godina dvostrukom pobedom (2:0 i 2:1).

Da će ishod ovoga puta biti potpuno drugačiji, smatra akter tog dvomeča Miodrag Božović. Tadašnji trener velikana iz Ljutice Bogdana uverava čitaoce Srpskog telegrafa da je sadašnji Zvezdin tim daleko jači od onog iz jula 2015, te da prolaz u narednu rundu ne bi smeo da se dovede u pitanje.

Bugari, Mađari i Poljaci mine u trećem kolu

Crvena zvezda će već u ponedeljak saznati potencijalne rivale u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a zasad je reč o 12 timova. Tačnije, Beograđane, ako prođu Kairat, na pretposlednjem koraku do elite čekaće pobednici nekih od šest dvomeča druge kvalifikacione runde, i to: Legija - Flora Talin, Alaškert - Šerif, Linkoln - Kluž, Malme - Helsinki, Ferencvaroš - Žalgiris ili Mura - Ludogorec.

REŠIĆE IVANIĆ I KATAI

Grof ističe da bi iskustvo Crvene zvezde i trenera Dejana Stankovića s jakim rivalima iz prethodnih evropskih sezona moglo da bude presudno u dvomeču sa Kairatom.

- Ubeđen sam da će Deki da spremi pobedonosnu taktiku za Kazahe. On je mlad, ali već dokazan trener i nemam šta ja njega da savetujem. Ako je znao da nađe pravo rešenje za Milan i ostale velikane, znaće i za Kairat, koji nije bauk. Uz to, objektivno ima na raspolaganju bolji tim, gde kao ključne igrače vidim Aleksandra Kataija, aktera tog nesrećnog dvomeča od pre pet godina i Mirka Ivanića. Obojica igraju sjajno, daju golove i razigravaju saigrače. To što će na tribinama u revanšu biti samo deca iz osnovnih škola (zbog kazne UEFA) nije nikakav hendikep za Zvezdu jer deca često znaju bolje da navijaju od matorih - iskren je harizmatični trener.

RepublikaFoto: Starsport
Mirko Ivanić i Aleksandar Katai

BEZ POTCENJIVANJA

Božović za naš list kaže da je gledao duele Kairata i Makabija iz Haife u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona i da, uprkos tome što je tim iz Kazahstana bio uspešniji (1:1, 2:0), nije ga ubedio da je reč o bogzna kako kvalitetnom rivalu.

Nije Lav ono što je bio

Glavna zvezda Kairata jeste Vagner Lav (37), kog Božović i te kako dobro poznaje s obzirom na to da je Brazilac od 2004. do 2011. rešetao u moskovskom CSKA.

- Vagner Lav je jako opasan na malom prostoru, okretan je i spretan, te još uvek ima golgeterski instinkt. Ipak, imajući u vidu da je na zalasku karijere, izgubio je na brzini i eksplozivnosti, koju je nekada imao. Jeste dobar napadač, ali nije to onaj igrač iz CSKA - analizira Grof.

- Nije mi Kairat ostavio utisak neke posebno dobre i opasne ekipe od koje bi moja Zvezda trebalo da strahuje, premda bi bilo pogubno potceniti ih. Ipak, ako vučemo paralelu sa 2015, situacija danas je neuporedivo povoljnija za crveno-bele. Ovaj tim Zvezde je mnogo, mnogo kvalitetniji od onog koji sam ja vodio, te sam ubeđen da ćemo se revanširati kazaškom prvaku. Ali da se razumemo, nije ni tadašnji Kairat predvođen Žerardom Goom i Bauržanom Islamhanom bio neka vrhunska ekipa iako su nas izbacili. Ubeđen sam da bi sve bilo drugačije da štoper Savo Pavićević nije dobio crveni karton već u trećem minutu prvog meča, to je presudilo - priseća se Grof kalendarski nikad ranije evropske eliminacije kluba sa stadiona "Rajko Mitić".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading