ODLUKA PO MERI VEČITIH: FSS ukinuo ograničenje broja STRANACA!

Autor:

Sport

06.07.2021

16:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika promena u Superligi, sledeće sezone neograničen broj stranaca će sedeti na klupi.

RepublikaFoto: Starsport
Duel Sume i Bena na Večitom derbiju

U prostorijama FSS održana je sednica Odbora za hitna pitanja kojom je predsedavao zamenik predsednika Nenad Bjeković.

Doneta je odluka da Propozicije za sezonu 2021/22 budu indentične sa propozicijama iz sezone 2019/20 što znači da će sledeće godine 16 klubova igrati u Super ligi od čega će dva da ispadnu, a dva da igraju baraž sa trećeplasiranim i četvrtoplasiranim ekipama iz Prve lige Srbije. U tom smislu je i korigovana Odluka o sistemu stalnih takmičenja.

Korigovana je odluka o ograničenju broja stranih igrača i to tako  što je ostalo ograničenje od četiri inostranih igrača koji istovremeno mogu biti u igri, dok nema ograničenja u broju inostranih igrača upisanih u protokol.

Aleksandar Luković, bivši reprezentativac i učesnik SP u Južnoj Africi, postavljen je za selektora mlađe kadetske reprezentacije (U16).

Usvojena je lista sudija i posmatrača Super i Prve lige Srbije.

Doneta je odluka o Kalendaru takmičenja ženskog fudbala, futsala, kao i omladinskih i kadetskih liga FSS za narednu takmičarsku sezonu.

FSS je doneo odluku da po prvi put snosi kompletne troškove za službena lica svim klubopvima koji se takmiče u omladinskoj i kadetskoj ligi Srbije, što predstavlja veliku pomoć razvoju omladinskog fudbala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading