(VIDEO) KOPA AMERIKA: Brazil preživeo GOLGOTU za polufinale, a rivala dobio posle GOLEADE i velike DRAME!

Autor:

Sport

03.07.2021

07:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odigrana su prva dva četvrtfinalna duela šampionata Južne Amerike.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Brazilci slave pobedonosni gol Lukasa Pakete

Fudbaleri Brazila i Perua obezbedili su plasman u polufinale Kopa Amerika.

Brazilci su uspeli da savladaju Čile minimalnim rezultatom 1:0 (0:0), dok su Peruanci, nakon 3:3 posle 120 minuta igre, prošli Paragvaj boljim izvođenjem penala.

Gol koji je petostrukog prvaka sveta odveo u polufinale postigao je Lukas Paketa u 46. minutu utakmice, ali se samo dva minuta kasnije "selesao" našao u problemu. Napadač Mančester sitija Gabrijel Žezus zaradio je crveni karton, pa je Brazil sa desetoricom morao da završi duel. Čileanci su pokušali da se domognu produžetaka, osim nekoliko šansi postigli su i pogodak u 62. minutu preko Vargasa, ali je on poništen posle konsultovanja VAR tehnologije.

Fenomenalan meč odigrali su Peru i Paragvaj. Golove za pobedničku selekciju dali su Gomez (autogol), Lapadula i Jotun, dok su strelci za Paragvajce bili Gomez, Alonso i Avalos, koji im je u 90. minutu doneo produžetak. U dodatnih 30 minuta igre nije bilo golova, pa se pristupilo izvođenju penala. U šestoj seriji za reprezentaciju Paragvaja promašio je Espinoza, pa je Trauko preciznim udarcem odveo Peru u polufinale, gde ga čeka upravo Brazil.

U preostala dva četvrtfinalna okršaja sastaju se Urugvaj - Kolumbija, odnosno Argentina - Ekvador, a mečevi se igraju u noći između subote i nedelje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading