ENGLEZI U PANICI OD NEMAČKIH ARBITARA: Ukrajinci sporedni problem za "GORDI ALBION" U ČETVRTFINALU EP!

Autor:

Sport

03.07.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Engleske večeras igra protiv Ukrajine (21.00, Nova S) u Rimu u četvrtfinalu Evropskog prvenstva, ali navijači "Gordog Albiona" nemaju strah od protivnika, već od drugog faktora na terenu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Lup, Brih i Bors

Glavni sudija utakmice u prestonici Italije biće Nemac Feliks Brih, a zajedno s njim u timu arbitara zaduženih za ovaj meč biće još sedam sudija, od toga šest Brihovih sunarodnika. Mnoge pristalice "tri lava" na društvenim mrežama smatraju da je ovo svojevrsna karma za njihovu selekciju, koja je u osmini finala izbacila "pancere" sa 2:0 na Vembliju.

ŠPANAC KAO ULJEZ

Tim Feliksa Briha na kultnom Olimpiku činiće Mark Broš i Stefan Lup, kao prvi pomoćnici, dok će glavni u VAR sobi biti Marko Fritc, a s njim će sporne momente analizirati Kristijan Dingert, Kristijan Gitelman i Bastijan Dankert. Jedini koji nije Nemac u ovoj postavi arbitara je četvrti sudija Karlos del Sero Grande iz Španije.

- Sudije za naš meč, očekujte izmišljen crveni karton ili penal za Ukrajinu, to je karma - samo je jedan od komentara navijača na odluku UEFA.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Da se Englezima možda stvarno sprema nevolja s ovim sudijama, najbolje je na svojoj koži osetila selekcija Srbije na Svetskom prvenstvu 2018. protiv Švajcarske u drugom kolu. Tada je Aleksandar Mitrović bio u sendviču i rvačkom zahvatu između dvojice štopera "sajdžija", ali o penalu nije bilo ni reči iako je VAR tada imao premijeru na Mundijalu. Sudijski tim činili su upravo Feliks Brih, Mark Broš i Stefan Lup, a jedan od pomoćnika u sobi za sporne momente bio je baš Bastijan Dankert.

BEZ STRAHA

Atmosfera u oba tabora je na vrhuncu, a iz Ukrajine poručuju da poštuju Engleze, ali da se ne plaše i da će se boriti do kraja.

- Neverovatno je teško postići gol protiv Engleza, ali njihova snaga ne bi trebalo da nas uplaši. Ovakav protivnik i značaj meča nas samo motiviše jer je u fudbalu, kao i u životu, sve moguće - rekao je legendarni Andrej Ševčenko, selektor žuto-plavih, dok njegov kolega Geret Sautgejt ističe da će biti teško na prvom meču van Vemblija.

- Neće nam biti lako protiv Ukrajine. Pre svega, nemamo svoje navijače, koji su bili s nama ceo turnir i koji su iz igrača podrškom s tribina izvlačili maksimum. Momci su tada na terenu ostavljali sve - i fizički i psihički.

U drugom četvrtfinalu današnjeg programa sastaju se Češka i Danska (18.00).

Sudije za meč Engleska - Ukrajina

Glavni Feliks Brih

Pomoćnici Mark Broš, Štefan Lup

Četvrti Karlos del Sero Grande *

VAR soba

Glavni Marko Fric

Pomoćnici Kristijan Dingert, Kristijan Gitelman, Bastijan Dankert

* Svi arbitri su Nemci, osim Karlosa del Sera iz Španije

Engleska - Ukrajina

21. 00

Nova S

KVOTE NA KLADIONICI

1 X 2

9,00 4,25 1,45

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading